X

Συνετρίβη Boeing 737 των αιθιοπικών αερογραμμών

Νεκροί είναι και οι 157 επιβαίνοντες στο μοιραίο αεροσκάφος. Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια και οι εθνικότητες των θυμάτων.

Ant1news

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 των αιθιοπικών αερογραμμών συνετρίβη ενώ πετούσε με προορισμό το Ναϊρόμπι, στην Κένυα, παρασύροντας στον θάνατο 157 ανθρώπους.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση της Αιθιοπίας, δεν υπάρχουν επιζώντες από το αεροπορικό δυστύχημα, ενώ οι επιβαίνοντες προέρχονταν από 33 χώρες.

Το μοιραίο αεροπλάνο είχε απογειωθεί στις 08:38 (τοπική ώρα) από το διεθνές αεροδρόμοιο της Αντίς Αμπέμπα με 149 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα. Έξι λεπτά αργότερα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και εκτιμάται πως συνετρίβη στην περιοχή Μπισόφτου, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας.

Από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας εκδόθηκε ήδη ανακοίνωση, στην οποία εκφράζονται συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Το Γραφείο του Πρωθυπουργού, εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, θα ήθελε να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο Boeing 737 της Ethiopian Airlines που εκτελούσε πτήση προς το Ναϊρόμπι, στην Κένυα, το πρωί», αναφέρει ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

 

Στο μοιραίο Boeing επέβαιναν πολίτες από 30 χώρες σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν, 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Ιταλοί, 8 Κινέζοι, 8 Αμερικανοί, 7 Βρετανοί, 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί, 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί, 2 Ισραηλινοί.

Επίσης στην πτήση επέβαινε ένας πολίτης από τις χώρες: Βέλγιο, Ινδονησία, Σομαλία, Νορβηγία, Σερβία, Τόγκο, Μοζαμβίκη, Ρουάντα, Σουδάν, Ουγκάντα και Υεμένη.

Τέσσερις επιβάτες της μοιραίας πτήσης ταξίδευαν με διαβατήρια του ΟΗΕ και οι εθνικότητες του, δεν έχουν διαπιστωθεί.

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας

Κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλόπουλου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ.Νικόλαος Παττακιάς διεβίβασε τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς την ομόλογό του Πρόεδρο της Αιθιοπίας Κα Sahle-Work Zewde και  τις οικογένειες των θυμάτων του σημερινού τραγικού δυστυχήματος που συνέβη σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων.