X

Άσχημο ξεκίνημα στον στίβο για τους Έλληνες

Πρεμιέρα έκανε ο στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ωστόσο οι Έλληνες αθλητές δεν ξεκίνησαν με το δεξί. Αποκλείστηκε στον 1ο γύρο των προκριματικών στα 400μ με εμόδια ανδρών ο Περικλής Ιακωβάκης. Ο Ελληνας πρωταθλητής, στην τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς, συμμετείχε στην 5η σειρά, τερμάτισε 5ος με χρόνο 50.27 και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Ant1news

Πρεμιέρα έκανε ο στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ωστόσο οι Έλληνες αθλητές δεν ξεκίνησαν με το δεξί.

Αποκλείστηκε στον 1ο γύρο των προκριματικών στα 400μ με εμπόδια ανδρών ο Περικλής Ιακωβάκης. Ο Ελληνας πρωταθλητής, στην τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς, συμμετείχε στην 5η σειρά, τερμάτισε 5ος με χρόνο 50.27 και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Εκτός τελικού στο μήκος έμεινε ο Λούης Τσάτουμας. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 7.53, που πέτυχε με την 1η προσπάθεια, ενώ το δεύτερο άλμα ήταν στα 7.48 και το τρίτο ήταν άκυρο. Έτσι κατετάγη 29ος και αποκλείστηκε. 

Ολοκλήρωσε τα αγωνίσματα της 1ης ημέρας του επτάθλου η Σοφία Υφαντίδου με τα 200μ, όπου κατετάγη 6η στη σειρά της με 25.91, ενώ νωρίτερα είχα κάνει 12.96μ στη σφαιροβολία. Το πρωί της Παρασκευής τερμάτισε σε 13.82 στα 100μ εμπόδια, ενώ υπερέβη το 1.68μ στο ύψος. Το Σάββατο θα ολοκληρώσει την προσπάθειά της με μήκος, ακοντισμό και 800μ.

Στην 6η θέση της 7ης προκριματικής σειράς των 100 μέτρων τερμάτισε η Μαρία Μπελιμπασάκη, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η επίδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ήταν 11.63.

Η Νίκη Πανέττα και η Αθανασία Πέρρα δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς στον προκριματικό έμειναν μακριά από τις ατομικές επιδόσεις τους. Η Πανέττα είχε καλύτερο άλμα στα 13 μέτρα και 66 εκατοστά, ένα άκυρο κι ένα στα 13.63μ, με αποτέλεσμα να καταταγεί 24η, ενώ η Πέρρα δύο άκυρα κι ένα στα 11 μέτρα και 93 εκατοστά, με συνέπεια να καταταγεί 33η ανάμεσα σε 35 αθλήτριες.

Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου δεν κατάφερε να πιάσει το όριο πρόκρισης (σ.σ. 78.00μ.) ώστε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τον τελικό της σφυροβολίας του Ολυμπιακού τουρνουά «Λονδίνο 2012». Ο Έλληνας πρωταθλητής, στην πέμπτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε καλύτερη βολή στα 67 μέτρα 19 εκατοστά που δεν ήταν αρκετή για να τον «στείλει» στην τελική 12άδα, ανεξάρτητα τι θα γίνει στο β` προκριματικό γκρουπ.Εκτός τελικού στη σφαιροβολία ανδρών έμεινε ο Μιχάλης Σταματόγιαννης.

Στην κωπηλασία, την 9η θέση στη γενική κατάταξη της δικώπου άνευ πηδαλιούχου κατέλαβαν οι αδελφοί Γκουντούλα, Απόστολος και Νίκος. Στην κολύμβηση, εκτός τελικού των 50μ. ελεύθερο γυναικών έμεινε η Νόρα Δράκου, καθώς στην 2η ημιτελική σειρά τερμάτισε στην 8η θέση με χρόνο 25.28. Εκτός τελικών είχε μείνει η Νέρι Νιαγκουάρα.

Στην ιστιοπλοΐα, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Μιττάκης στην ένατη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Finn, καθώς κατέκτησε την έβδομη θέση. Στη γενική κατάταξη είναι 13ος. 

Τη δωδέκατη θέση κατέλαβαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στη δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 1 λεπτό και 46 δευτερόλεπτα πίσω από τους Βρετανούς Άϊεν Πέρσι και Άντριου Σίμπσον, που τερμάτισαν πρώτοι σε 1:13:51. Μετά τη δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία, οι Παπαθανασίου/Τσότρας κατέλαβαν τη 14η θέση στη γενική με 106 βαθμούς ποινής, ενώ την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Πέρσι και Σίμπσον με 18 βαθμούς ποινής.

Τη 15η θέση κατέλαβαν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στην τέταρτη ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 ανδρών. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 2 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα πίσω από τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Μάλκολμ Πέιτζ, που τερμάτισαν πρώτοι σε 59:27. Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες τέσσερις κούρσες, οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος βρίσκονται στην 13η θέση με 56 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Βρετανοί Λουκ Πέισενς και Στούαρτ Μπίθελ με 9 βαθμούς ποινής.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παύλος Κοντίδης στην όγδοη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Laser, στην οποία πήρε την έβδομη θέση. Ο Κύπριος ιστιοπλόος έμεινε 1 λεπτό και 25 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι, που τερμάτισε πρώτος σε 57:28, ενώ ο Βαγγέλης Χειμώνας κατέλαβε την 30η (+3:11 από το νικητή). Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες οκτώ ιστιοδρομίες, ο Κοντίδης υποχώρησε στη δεύτερη θέση της γενικής με 28 βαθμούς ποινής, ενώ προηγείται ο Σλίνγκσμπι με 23 βαθμούς ποινής. Ο Χειμώνας είναι 28ος στη γενική με 173 βαθμούς ποινής.

Τη 19η θέση κατέλαβαν οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στη δέκατη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου 49er, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 2 λεπτά και 59 δεύτερα πίσω από τους Γερμανούς Τομπίας Σάντεβαλντ και Χάνες Μπάουμαν, που τερμάτισαν πρώτοι σε 33:10. Μετά από δέκα κούρσες, οι Δήμου/Πατενιώτης είναι 20οι και τελευταίοι στη γενική κατάταξη με 167 βαθμούς ποινής, ενώ στην κορυφή βρίσκονται οι Αυστραλοί Νέιθαν Άουτεριτζ και Άϊεν Τζένσεν με 38 βαθμούς ποινής.

Η Άννα Αγραφιώτη κατετάγη 34η στην όγδοη ιστιοδρομία των Laser Radial γυναικών. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος έμεινε 3 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα πίσω από την Έβι Βαν Άκερ από το Βέλγιο, που τερμάτισε πρώτη με χρόνο 1:00:50. Μετά τις πρώτες οκτώ κούρσες, η Αγραφιώτη υποχώρησε στην 33η θέση της γενικής κατάταξης με 202 βαθμούς ποινής, την ώρα που στην κορυφή βρίσκεται η Βαν Άκερ με 23 βαθμούς ποινής.