X

«Ασημένιος» ο Λούης Τσάτουμας στη Ζυρίχη

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Λούης Τσάτουμας στον τελικό του μήκους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ζυρίχης.

Ant1news



Με μία σπουδαία εμφάνιση, ο Λούης Τσάτουμας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του μήκους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στη Ζυρίχη, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ελληνικές συμμετοχές στη διοργάνωση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με άλμα στα 8,15μ. (στην πρώτη του προσπάθεια), ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου και χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμη αργυρό μετάλλιο, μετά από αυτό που κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση της Ζυρίχης και το 21ο στην ιστορία των αγώνων.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Γκρεγκ Ράδερφορντ, χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, με άλμα στα 8,29μ., ενώ στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Καφετιέν Γκομί με άλμα στα 8,14μ.

«Ηθελα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο πρώτο άλμα και να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Πονούσα στον αστράγαλο και αυτό είχε ως συνέπεια να ανταποκριθώ τεχνικά μόνο στο πρώτο άλμα, οπότε η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία για μένα. Οι εμφανίσεις μου στους επόμενους αγώνες θα εξαρτηθούν από την πορεία του τραυματισμού μου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Λούης Τσάτουμας.