X

Η Ρωσία κινδυνεύει με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016

Τον αποκλεισμό της ρωσικής ομοσπονδίας από τις αγωνιστικές δραστηριότητες πρότεινε η WADA για διαδεδομένη χρήση αναβολικών ουσιών.

Ant1news

Οι Ρώσοι αθλητές του στίβου κινδυνεύουν να χάσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά την εισήγηση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA) προς την IAAF για τον προσωρινό αποκλεισμό της ρωσικής ομοσπονδίας από όλες τις διοργανώσεις.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής, οι έλεγχοι ντόπινγκ σε Ρώσους αθλητές δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστοι, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα δείγματα περνούσαν από εργαστήριο της Μόσχας πριν σταλούν στο εγκεκριμένο από τη WADA εργαστήριο. Μάλιστα αναφέρει πως η IAAF συμμετείχε αφού γνώριζε και κάλυπτε όλα αυτά.

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), Σεμπάστιαν Κόε, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη ρωσική ομοσπονδία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο προκάτοχος του Κόε, Λαμίν Ντιάκ, έχει κατηγορηθεί πως δωροδοκήθηκε για να συγκαλύψει σκάνδαλο ντόπινγκ με Ρώσους αθλητές.

 

Τους ισχυρισμούς απορρίπτει η Ρωσία, με τον υπουργό Αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο να παραδέχεται υπάρχουν κρούσματα ντόπινγκ στη χώρα του, αλλά ο αριθμός τους δεν είναι μεγαλύτερος από αυτόν σε άλλες χώρες της Δύσης.