X

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ η Στεφανίδη

Με άλμα στα 4,81 μέτρα η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ant1news

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη κατά την 4η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου του Άμστερνταμ με άλμα στα 4.81μ που είναι νέο ρεκόρ αγώνων, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου κατετάγη στην 4η θέση με 4.55μ.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ με 4.70μ και το ασημένιο η Σουηδή Αντζέλικα Μπένγκτσον με 4.65μ.

Η Στεφανίδη υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 4.55μ, 4.65μ και 4.70μ, άφησε τα 4.75μ και πέρασε τα 4.81μ με την 3η προσπάθεια και κατέκτησε το χρυσό, που είναι το 2ο μετάλλιο της στη διοργάνωση μετά το ασημένιο το 2014 στη Ζυρίχη.

Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε από τα 4.35μ τα οποία πέρασε με την 2η, όπως και τα 4.45μ, ενώ υπερέβη με την πρώτη τα 4.55μ, αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 4.65μ. 

Τα αποτελέσματα

  1. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,81 μ. (Ρεκόρ Αγώνων)
  2. Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4,70 μ.
  3. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4,65 μ.
  4. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,55 μ.
  5. Μιχαέλα Μέιγερ (Σουηδία) 4,55 μ.
  6. Φέμκε Πλούιμ (Πολωνία) 4,45 μ.

Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Η κορυφαία ευρωπαϊκή επίδοσή σας, η οποία έρχεται να προστεθεί στις πολλές μεγάλες επιτυχίες σας, τιμά την Ελλάδα και την γενιά σας και μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι, τόσο για τις ικανότητές σας όσο και για την μελλοντική σας προοπτική. Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη για την συνέχεια, ιδίως ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Άμστερνταμ.

Συγχαρητήρια Τσίπρα στη "χρυσή" Κατερίνα

"Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Με επιμονή και συστηματική προσπάθεια έκανε την Ελλάδα υπερήφανη", είναι το μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με τη νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης επικοινώνησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Με τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, επικοινώνησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, για να τη συγχαρεί προσωπικά για τη μεγάλη επιτυχία της, στο Άμστερνταμ.

Ο κ. Κοντονής ευχήθηκε παράλληλα στην 26χρονη αθλήτρια καλή επιτυχία ενόψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού διεμήνυσε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί.

Βούτσης: Μας γεμίζετε υπερηφάνια

Τα συγχαρητήριά του προς την πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Άμστερνταμ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικός Βούτσης. "Η μεγάλη σας νίκη", δήλωσε ο κ. Βούτσης, "μας γεμίζει χαρά και περηφάνια. Σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη στην προετοιμασία για τη συμμετοχή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο τον ερχόμενο μήνα".

Συγχαρητήρια από τη ΝΔ

«Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου από την πρωταθλήτρια του Άλματος επί Κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαιώνει την τεράστια αθλητική της αξία και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον» δήλωσε η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας,  Άννα Καραμανλή.