X

Στην Αθήνα η Κατερίνα Στεφανίδη

Οι πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ant1news

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος προσγειώθηκε σήμερα το απόγευμα η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη.

Στο αεροδρόμιο την υποδέχτηκαν η οικογένειά της, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κάνω τους Έλληνες περήφανους, εισπράττω την αγάπη του κόσμου κι αυτό με βοηθά να φτάνω πιο ψηλά», δήλωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του άλμα επί κοντώ.

Στις δηλώσεις της η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, τόνισε: «Το περιμέναμε το χρυσό. Η αλήθεια είναι ότι ερχόμενη στους αγώνες ως Ολυμπιονίκης, είχα λίγο παραπάνω πίεση, αλλά νομίζω ότι έχω δείξει και στο παρελθόν ότι τα καταφέρνω καλά κάτω από πίεση. Ήρθε και το ρεκόρ κι αυτό ήταν ένα μπόνους παραπάνω. Υπήρχε πίεση, γιατί πηγαίνοντας πέρυσι στο Ρίο, ο κόσμος θα είχε χαρεί με οποιοδήποτε μετάλλιο, αλλά όταν είσαι χρυσή Ολυμπιονίκης, υπάρχουν περισσότερες προσδοκίες».

Για τους επόμενους στόχους της, είπε με χιούμορ: «Τους σκέφτομαι αμέσως κι αυτό νομίζω ότι είναι κακό, δεν είναι καλό. Με το που τελειώνει ένας αγώνας, αντί να τον χαρώ, σκέφτομαι αμέσως τον επόμενο στόχο. Όμως αυτό είναι που με κρατάει ‘πεινασμένη’ για το επόμενο, γιατί αλλιώς με Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ήταν λίγο δύσκολο να βρω και κίνητρο. Πλέον έχουμε στις 20 Αυγούστου το Μπέρμιγχαμ, στις 23 στη Ζυρίχη και 1 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες για τον τελικό του Diamond League, που θα είναι ένα δεύτερο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Για το παγκόσμιο ρεκόρ πρόσθεσε: «Νομίζω φάνηκε από τα άλματά μου στο 5.02, ότι δεν είναι μακριά. Έχω δείξει ότι είμαι πολύ σταθερή και θεωρώ ότι το 4.90 είναι το ξεκίνημα. Το μόνο δύσκολο μετά από αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι να υπάρχει το κίνητρο, αλλά αισθάνομαι διαφορετικά σε σχέση με τη Ρίο, γιατί μετά το Ρίο αισθανόμουν πολύ κουρασμένη ψυχικά, υπήρχε και ο τραυματισμός, ενώ τώρα νιώθω έτοιμη για τους επόμενους αγώνες».

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, από την πλευρά του, συνεχάρη την πρωταθλήτρια και σημείωσε ότι, «η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου. Η Πολιτεία θα κάνει πάντα ότι είναι δυνατό για να βοηθά τους αθλητές και τις αθλήτριες».