X

Δεν προκρίθηκε η Μητροπούλου

Με καλύτερο άλμα στα 1.85 η Νίκη Μητροπούλου δεν μπόρεσε να «πιάσει» το όριο των 1.95 και να προκριθεί στον τελικό του ύψους.

Ant1news

Με καλύτερο άλμα στα 1.85 και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 1.89, η Νίκη Μητροπούλου δεν μπόρεσε να "πιάσει" το όριο των 1.95 και να προκριθεί στον τελικό του ύψους.

Κάτι η πίεση του αγώνα, κάτι η απειρία με την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν αυτά, που στέρησαν από την Ελληνίδα άλτρια τη συμμετοχή της στον τελικό του ύψους και την κράτησαν μακριά από την καλύτερη φετινή της επίδοση (1.91), που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ. Η Νίκη Μητροπούλου κατέλαβε την 17η θέση του 2ου προκριματικού γκρουπ και στο σύνολο κατετάγη 31η.

Στον τελικό προκρίθηκαν όλα τα μεγάλα ονόματα με εξαίρεση την Βουλγάρα Βενελίνα Βένεβα που έμεινε στο 1.92μ. Αντίθετα δεν είχαν πρόβλημα να περάσουν το όριο οι Βικτώρια Στιόπινα (Ουκρανία), Εστρι Κλοέτ (Νότια Αφρική) Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία) από το πρώτο γκρουπ (μόνο η Ουκρανή Ινα Μπαμπάκοβα και η Ρουμάνα "χάλκινη" Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ Οάνα Παντελίμον πέρασαν με 1.92).

Το ίδιο και από το Β γκρουπ που προκρίθηκαν άνετα οι Ιρινα Μιχαλτσένκο (Ουκρανία), Ελενα Σλεσαρένκο (Ρωσία), Αννα Τσιτσέροβα (Ρωσία).

Οι 12 του τελικού
1. Εστρι Κλοέτ (Νοτια Αφρική)
2. Ιρινα Μιχαλτσένκο (Ουκρανία)
3. Βικτώρια Στιόπινα (Ουκρανία)
4. Αννα Τσιτσέροβα (Ρωσία)
5. Τία Χελεμπό (Βέλγιο)
6. Ελενα Σλεσζαρένκο (Ρωσία)
7. Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία)
8. Εϊμι Ακάφ (ΗΠΑ)
9. Μόνικα Ιαγκάρ (Ρουμανία)
10. Ινα Μπαμπάοβα (Ουκρανία)
11. Μάρτα Μεντια (Ισπανία)
12. Οάνα Παντελίμον (Ρουμανία)