X

Ανήλικοι εμπρηστές

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η σύλληψη 4 παιδιών, ηλικίας 11-14 ετών, που κατηγορούνται για εμπρησμό.

Ant1news

Η αποκάλυψη ότι τρεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Αυστραλία προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι δεν προκάλεσε αίσθηση. Ωστόσο, η ανακοίνωση της αστυνομίας ότι συνελήφθησαν τέσσερα παιδιά, που κατηγορούνται για εμπρησμό, σόκαρε την κοινή γνώμη.

Τη Δευτέρα συνελήφθη ένας 11χρονος, ο οποίος φέρεται να άναψε τη φωτιά που ξέσπασε στα περίχωρα της πόλης Νιούκαστλ, και ένας 14χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό σε δασική έκταση της Χάντερ Βάλεϊ. Την Κυριακή, δύο κοριτσάκια είχαν συλληφθεί για εμπρησμό κοντά στο Σίδνεϊ. Το ένα είναι 12 και το δεύτερο 13 ετών.

«Είναι εντελώς διαφορετικό όταν πρόκειται για ενήλικο εμπρηστή και όταν μιλάμε για παιδιά, που δεν είχαν συναίσθηση των καταστροφικών επιπτώσεων της συμπεριφοράς τους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στη Νέα Νότια Ουαλία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης.