X

Στη δημοσιότητα βίντεο αναπαράστασης του φόνου της Στέενκαμπ

Το βίντεο της αναπαράστασης του φόνου της Ρίβα Στέενκαμπ θα παρουσιαστεί από αυστραλιανό τηλεοπτικό κανάλι, με την ελπίδα ότι θα ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση.

Ant1news

Το βράδυ της Κυριακής θα μεταδοθεί από τηλεοπτικό σταθμό της Αυστραλίας, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, το βίντεο της αναπαράστασης του φόνου της Ρίβα Στέενκαμπ, από τον Όσκαρ Πιστόριους, με την ελπίδα ότι θα «φωτίσει» την υπόθεση.

Η αναπαράσταση έχει κινηματογραφηθεί στο επονομαζόμενο «δωμάτιο στοιχείων» κατά τη διάρκεια της προανάκρισης του κατηγορούμενου, από αμερικανική εταιρεία. Το αστρονομικό ποσό το οποίο διέθεσε το αυστραλιανό «Channel 7» παραμένει άγνωστο.

Βάσει νόμου το βίντεο θα έπρεπε να παραμείνει στην αποκλειστική κατοχή της δικαιοσύνης, μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου. Υπάρχει ωστόσο, η πληροφορία ότι σε αυτό εμφανίζεται ο ολυμπιονίκης να περπατά χωρίς τα προσθετικά του μέλη, κάτι το οποίο ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι ανέφικτο.



Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου απαιτούν εξηγήσεις για το πώς δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα, ενώ είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες θα κάνουν αγώνα δρόμου για να μην προβληθεί.