X

Δείτε την αναπαράσταση του φόνου της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Πιστόριους

Το βίντεο της αναπαράστασης για το πώς ο Όσκαρ Πιστόριους οδηγήθηκε στη δολοφονία της συντρόφου του, παρουσιάστηκε χθες στην αυστραλιανής τηλεόραση.

Ant1news

Το βίντεο που δείχνει τι ακριβώς οδήγησε τον Όσκαρ Πιστόριους στη δολοφονία της συντρόφου, Ρίβα Στέενκαμπ, παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό της Αυστραλίας. Πρόκειται για το βίντεο της αναπαράστασης που έγινε στο σπίτι του θείου του, ενώ ο φόνος είχε διεπράχθη στο δικό του.

Στο βίντεο φαίνεται ο Παραολυμπιονίκης να προχωρά στο σπίτι, χωρίς να φορά τα προσθετικά του πόδια, πιστεύοντας ότι η Ρίβα είναι διαρρήκτης και στη συνέχεια να πυροβολεί τέσσερις φορές την πόρτα του μπάνιο, πίσω από την οποία βρισκόταν η κοπέλα.

Η κινηματογράφηση έγινε από αμερικανική εταιρεία, με βάση το Κλίβελαντ, για νομικούς σκοπούς και όπως υποστηρίζουν οι συνήγοροι του Πιστόριους, περιήλθε στην κατοχή του Channel 7, με παράνομο τρόπο.

«Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο τρόπος που το υλικό βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα είναι παράνομος» ανέφερε ένας συνήγορός του σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες.

Ο Μάρτιν Χουντ, εγκληματολόγος με βάση την Νότιο Αφρική, είπε σε τοπική εφημερίδα ότι το βίντεο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον Πιστόριους, καθώς δείχνει ότι είναι πιο ευκίνητος, από όσο υποστηρίζει η υπερασπιστική του γραμμή, χωρίς τα προσθετικά του πόδια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Στέενκαμπ δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της μετά από καβγά. Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 χρόνια.