X

Πολύ σκληροί οι Αυστραλοί με τους λαθρομετανάστες

Τόσο η εν γένει πολιτική της κυβέρνησης, όσο και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως στην μακρινή ήπειρο δεν προτίθενται να δείξουν κατανόηση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Ant1news

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι πολύ σκληρή σε όσους επιχειρούν να εισέλθουν παρανόμως στο έδαφος της και φρόντισε να το αποδείξει με την προβολή ενός σχετικού σποτ.

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι Αυστραλοί είναι σαφές, δεν πρόκειται να δεχθούν κανένα μετανάστη που θα προσπαθήσει να πατήσει «πόδι» στην μακρινή ήπειρο χωρίς να διαθέτει τα νόμιμα έγγραφα. Η σχετική αφίσα που κυκλοφορεί  απεικονίζει στο βάθος ένα πλοιάριο που παλεύει με τα κύματα και από κάτω μπορεί να διαβάσει κανείς την φράση «Αποκλείεται. Δεν θα κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας».

Στο ανάλογο βίντεο πρωταγωνιστής είναι ο διοικητής επιχειρήσεων των κυρίων συνόρων Κάμπελ ο οποίος με άτεγκτο ύφος και φόντο την αφίσα που έχει ήδη μεταφραστεί σε 17 γλώσσες  προειδοποιεί «Εάν ταξιδέψετε με πλοίο χωρίς να έχετε βίζα δεν πρόκειται να κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας. Οι κανόνες εφαρμόζονται σε όλους. Οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτα παιδιά, μορφωμένοι ή εξειδικευμένοι, δεν αποτελούν εξαίρεση».

«Μην πιστεύετε τα ψέματα των λαθρεμπόρων. Αυτοί οι εγκληματίες θα αρπάξουν τα λεφτά σας και θα βάλουν τη ζωή σας και τη ζωή των μελών της οικογένειάς σας σε ρίσκο για το τίποτα. Το μήνυμα είναι απλό: Εάν έρθετε στην Αυστραλία παράνομα μέσω πλοίου δεν υπάρχει καμία περίπτωση εσείς να κάνετε κάποτε την Αυστραλία σπίτι σας», ολοκληρώνει.

Η προβολή του βίντεο και η αφίσα, δεν έχουν τύχει  θετικής υποδοχής παγκοσμίως καθώς διακρίνονται από υπερβολική σκληρότητα.

Ακόμα πιο ανάλγητη όμως εμφανίζεται και η απονομή δικαιοσύνης στην Αυστραλία. Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της χώρας απεφάνθη πως το μωρό αιτούμενης άσυλο στη χώρα, παρότι είχε γεννηθεί εκεί δεν δικαιούται βίζα πρόσφυγα.

Πρόκειται για τον μόλις 11 μηνών Φερούζ Μιουντίν, ο οποίος γεννήθηκε σε κέντρο κράτησης προσφύγων στο Νάουρο. Η απόρριψη αυτή θα αποτελέσει ενδεχομένως δεδικασμένο και για άλλες 100 περίπου παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Σκοτ Μόρισον αρνήθηκε στον μικρό Φερούζ βίζα προστασίας, η οποία επιτρέπει σε πρόσφυγες να μείνουν μόνιμα στην Αυστραλία, καθώς θεωρήθηκε ότι έφτασε σε αυστραλιανό έδαφος παράνομα, μέσω θαλάσσης.