X

Της απαγόρευσαν να φοράει το σταυρό της εν ώρα υπηρεσίας

Ελληνοαυστραλή μήνυσε την αεροπορική εταιρεία Qantas για θρησκευτικές διακρίσεις.

Ant1news


Η πρώην υπάλληλος της Qantas, Τζορτζίνα Σαρικούδη που είναι Χριστιανή Ορθόδοξη, υποστηρίζει ότι της απαγόρευσαν να φοράει στο λαιμό το σταυρό της και την ανάγκασαν να αφαιρέσει το κομποσκοίνι από τον καρπό της.

Καταγγέλλει, μάλιστα, ότι λοιδωρήθηκε και εκφοβίστηκε από τους διευθυντές της, οι οποίοι επέτρεπαν στις μουσουλμάνες συναδέλφους της να φορούν τις μαντήλες τους.

Η Σαρικούδη δέχθηκε να παραιτηθεί, στις αρχές του  2014, αλλά τώρα προσέφυγε σε δικαστήριο της Βικτώρια απαιτώντας από την εταιρεία να της ζητήσει συγγνώμη, να αλλάξει τον κώδικα ενδυμασίας και να επιτρέψει στις Χριστιανές υπαλλήλους να φορούν το σταυρό τους.

Η Qantas, πάντως, που έγινε ιδιαίτερα προσεκτική με την εμφάνιση των υπαλλήλων της από το Δεκέμβριο,  αρνείται ότι κάνει θρησκευτικές διακρίσεις και υποστηρίζει ότι το προσωπικό της είναι ελεύθερο να φορά τα θρησκευτικά σύμβολα κάτω από τη στολή. Η χρήση μαντήλας επιτρέπεται για θρησκευτικούς, παραδοσιακούς ή ιατρικούς λόγους εφόσον είναι στο χρώμα του μπλε ή του μαύρου για να ταιριάζει με τη στολή τους.