X

Aυστραλία: Ελληνικής καταγωγής ο οδηγός που έπεσε σε πεζούς (βίντεο)

Νεκροί και τραυματίες από την «τρελή πορεία» αυτοκινήτου.Με 60χλμ την ώρα έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών. Συγκλονίζουν οι εικόνες από το σημείο.

Ant1news

Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί σκοτώθηκαν, είκοσι άτομα τραυματίστηκαν, τέσσερα εκ των οποίων σοβαρά κι ένα εκ των οποίων παιδί, όταν ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής έπεσε με το όχημά του σκόπιμα σε πλήθος πεζών. Σύμφωνα με τα αυστραλιανά Mέσα Eνημέρωσης, ο οδηγός είναι 26χρονος με ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. 

Ο οδηγός έκανε αρχικά κύκλους με το όχημά του σε διασταύρωση κοντά στο σημείο που γράφτηκε η τραγωδία, φωνάζοντας προς τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο και στη συνέχεια έπεσε στο πλήθος, με ταχύτητα 60χλμ.

Ο δράστης προηγουμένως είχε μαχαιρώσει τον αδελφό του, σε σταθμό του μετρό, πήρε για όμηρο μία γυναίκα – γνωστή του σύμφωνα με την Αστυνομία -  η οποία κατάφερε να αποδράσει από το όχημα, ακολούθησε καταδίωξη και πριν από τη σύλληψή του δέχτηκε πυροβολισμούς από τους αστυνομικούς κι έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

 

Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν στο σημείο είναι σοκαριστικές. Άνθρωποι έτρεχαν για να σωθούν, βλέποντας το αυτοκίνητο να πηγαίνει προς το μέρος τους, καρότσια ριγμένα στο δρόμο, αλλά χωρίς μωρά μέσα και τραυματίες ανάμεσα σε νεκρούς σε άσφαλτο και πεζοδρόμια.

 

 

 

 

Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη, φαίνεται να είναι μόνο με το εσώρουχό του και όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία ήταν το μόνο ρούχο που φορούσε, μαζί με τα παπούτσια του.