X

Προκαλεί Αυστραλός βουλευτής: δικαίωμα της “Μακεδονίας” να επιλέξει το όνομά της (βίντεο)

Σάλο στην ελληνική ομογένεια προκαλεί το "ρεσιτάλ" του αξιωματούχου, ο οποίος ασκεί καθήκοντα "Κυβερνήτη" στο Σίδνεϊ.

Ant1news

Σάλος προκλήθηκε από τις προκλητικές δηλώσεις βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος  των Φιλελευθέρων της Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, Γκρεγκ Κέλυ.

Ο Αυστραλός βουλευτής μιλώντας σε συγκεντρωμένο πλήθος Σκοπιανών εμφανίστηκε ως θερμός υποστηρικτής των Σκοπίων, τονίζοντας τη σημασία της αναγνώρισης της ονομασίας, αλλά και των συνόρων της χώρας, την οποία κατ’επανάληψη αποκάλεσε «’Δημοκρατία της Μακεδονίας’», καλώντας την κυβέρνηση της χώρας του να υποστηρίξει την άποψή του και καταχειροκροτούμενος από το πλήθος του κόσμου, στο οποίο απευθυνόταν.

«Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στην εξασφάλιση των συνόρων του», είπε χαρακτηριστικά ο Κέλυ, τονίζοντας ότι, «είναι επιλογή των ανθρώπων της ‘Μακεδονίας’, της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ να αποφασίσει πώς θα ονομάζεται», συμπληρώνοντας ότι αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί, «χωρίς φόβους από ξένα κράτη».

«Αν η ‘Μακεδονία’ θέλει να λέγεται ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, τότε όλες οι άλλες χώρες θα πρέπει να σεβαστούν το δικαίωμά της», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής όμως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καλώντας την κυβέρνησή του να υποστηρίξει τους «ανθρώπους της ‘Μακεδονίας’», ώστε να εξασφαλίσουν τα σύνορά τους και να υψώσουν το ανάστημά τους ως ένα ελεύθερο δημοκρατικό κράτος».

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πρέπει να κάνει αυτή τη δήλωση και να πει τώρα ότι το όνομα της ‘Μακεδονίας’ είναι ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’».

Η ανάρτηση του βίντεο της ομιλίας του αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook και αμέσως κατακλύστηκε από πλήθος σχολίων από Έλληνες και Σκοπιανούς, τα οποία ξεκινούν από βρισιές και προσωπικές προσβολές προς το πρόσωπό του, από πλευράς Ελλήνων και υποστηρικτών προς το πρόσωπό του και υβριστικών προς τους Έλληνες σχολίων, από πλευράς Σκοπιανών.