X

Όχημα παρέσυρε πεζούς στη Μελβούρνη (φωτο)

Αρκετοί τραυματίες από το περιστατικό που συνέβη στο κέντρο της Μελβούρνης. Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο. Ποιος είναι ο δράστης.

Ant1news

Όχημα παρέσυρε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης, στις 17:00 τοπική ώρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμών αρκετών ανθρώπων.

Σύμφωνα με την υπηρεσία των ασθενοφόρων,συνολικά 19 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τέσσερα από αυτά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ τους είναι και ένα παιδί, του οποίου η κατάσταση της υγείας χαρακτηρίζεται "σοβαρή".

"Το όχημα πλησίαζε τη διασταύρωση και πήγαινε κατευθείαν πάνω στον κόσμο. Οι άνθρωποι πετάγονταν στον αέρα", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός έριξε το όχημα πάνω σε στάση του τραμ.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το όχημα δεν κατάφερε να σταματήσει στο κόκκινο φανάρι, καθώς έτρεχε με 100χλμ περίπου. 

 

 

 

Ο δράστης συνελήφθη, μαζί με ένα ακόμα άτομο.Ο oδηγός αναγνωρίστηκε ως ένας 32χρονος Αυστραλός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ο οποίος έχει ιστορικό χρήσης ναρκωτικών και ψυχικών διαταραχών, ενώ έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για "μικρά" πράγματα.

Ο δεύτερος άνδρας που συνελήφθη, ένας 24χρονος, δεν βρισκόταν μέσα στο όχημα, αλλά ήταν έξω από αυτό και τραβούσε βίντεο, ενώ στην τσάντα του βρέθηκαν μαχαίρια.

Η Αστυνομία, πάντως, δεν συνδέει την πράξη με τρομοκρατία, κάνει όμως λόγο για "εσκεμμένη πράξη".