X

Προκαλούν οι Σκοπιανοί της Αυστραλίας (εικόνες)

Μαζικές διαδηλώσεις, με ρατσιστικές επιγραφές, πανό με υβριστικά μηνύματα και στολές Μακεδονομάχων.

Ant1news

Στους δρόμους της Μελβούρνης, του Περθ, του Μπρίσμπεϊν και του Σίδνεϊ βγήκαν Σκοπιανοί που ζουν στην Αυστραλία προκειμένου να διαδήλωσαν για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Κατά την διάρκεια της διαδήλωσης οι Σκοπιανοί κρατούσαν πλακάτ στα οποία μεταξύ άλλων έγραφαν ότι «το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι προς πώληση», «Τέλος στη μακεδονική γενοκτονία» και «Οι Μακεδόνες στην Αλβανία στερούνται τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα».

Στο Σίδνεϊ συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 άτομα, με σημαίες και καπνογόνα, φωνάζοντας «Μακεδονία».

«Δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι σε αυτή την κατάσταση. Είμαστε απλά ένας ταπεινός, αρχαίος ειρηνικός λαός που απαιτεί το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ισότητα στην παγκόσμια κοινότητα. Και κυρίως να μας αντιμετωπίζουν ως Μακεδόνες», δήλωσε στην Daily Mail ο Τζος Σέρμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης We Are Macedonia και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε κανενός την ιστορία ή τον πολιτισμό».  

 

 

 

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της Μελβούρνης,  ρατσιστικές επιγραφές και πανό με υβριστικά μηνύματα κατά της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο news.com.au, το Μακεδονικό ζήτημα αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις των κοινοτήτων των δύο λαών στην Αυστραλία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αυστραλιανού ιστότοπου, υβριστικές επιγραφές κατά της Ελλάδας αναρτώνται σε τοίχους ελληνικών εκκλησιών αλλά και πάνω από τις λεωφόρους με την περισσότερη κίνηση. 

Ένα πόστερ με τις λέξεις «Να γαμ@θεί η Ελλάδα για τις αδικίες της» και «Κ@λορατσιστές» είχε τοποθετηθεί από Σκοπιανούς εθνικιστές στην πρόσοψη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στο Νορθ Μπόλντουιν. Σε αυτό υπήρχαν ακόμη μια σβάστικα και μια άσεμνη χειρονομία, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τους πιστούς, ενώ πανό κρεμασμένο σε γέφυρα έγραφε «οι Έλληνες είναι Τούρκοι».