X

Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στα περίχωρα του Σίδνεϋ

Κάτοικοι της περιοχής εκκένωσαν τα σπίτια τους. Δραματικές ώρες για τους επιβάτες προαστιακού τρένου.

Ant1news

Μεγάλη δασική πυρκαγιά, πολιορκεί τα περίχωρα του Σίδνεϋ, έχοντας σημάνει συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε πως ανησυχεί από τις αναζωπυρώσεις που θα μπορούσαν να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο το μέτωπο της φωτιάς.

Κάποιοι από τους κατοίκους των περιοχών, κατόπιν εντολής έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους και αναζητούν καταφύγιο, ενώ ο καιρός στη νοτιοανατολική Αυστραλία είναι ασυνήθιστα ζεστός για την εποχή.

Παράλληλα οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έχουν επεκτείνει τη φωτιά τόσο προς τα βόρεια όσο και προς τα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας.

Δραματικές ώρες έζησαν οι επιβάτες ενός προαστιακού τρένου, όταν η αμαξοστοιχία βρέθηκε πολύ κοντά στη περιοχή της πυρκαγιάς που περιβάλλεται από πυκνό καπνό.

 

Μέχρι τώρα, έχουν καεί περίπου 2.500 εκτάρια γης, ενώ περισσότερα από 70 οχήματα της πυροσβεστικής σταθμεύουν κατά μήκος του δρόμου που χωρίζει τη δασώδη περιοχή από τα πρώτα σπίτια, την ώρα που ελικόπτερα κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο της φλόγες.

 

Ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ έκανε λόγω για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Το κλίμα είναι ασυνήθιστα ζεστό για την εποχή, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα».

 

Στο μεταξύ η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι ενδεχομένως πίσω από την πυρκαγιά να βρίσκεται εμπρησμός, ωστόσο η πυροσβεστική υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει για κάτι τέτοιο.