X

Πέθανε ο αθλητής που έφαγε γυμνοσάλιαγκα κι έμεινε παράλυτος

Ένα “στοίχημα θανάτου” έμελλε να κοστίσει την ζωή σε έναν 19χρονο…

Ant1news



Σοκ προκαλεί η ιστορία του Αυστραλού Σαμ Μπάλαρντ, ο οποίος είχε φάει γυμνοσάλιαγκα πριν οχτώ χρόνια, έμεινε παραπληγικός και τελικά “έσβησε”.

“Καθόμασταν στο πάρτι πίνοντας κόκκινο κρασί και παριστάνοντας τους μεγάλους, όταν ξαφνικά είδαμε έναν γυμνοσάλιαγκα στο πάτωμα. Ξαφνικά κάποιος ρώτησε: "ποιος τολμάει να τον καταπιεί;". Ο Σαμ ήταν αυτός που προσφέρθηκε και τότε ξεκίνησαν όλα” δήλωσαν δύο φίλοι του, στο The Project.

Ο Μπάλαρντ αρρώστησε βαριά και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι είχε μολυνθεί με έναν ιό, τον οποίο απαντάται κυρίως στους αρουραίους και στους γυμνοσάλιαγκες που μπορεί να τραφούν με περιττώματα τρωκτικών. Ο 19χρονος έπεσε σε κώμα για 420 ημέρες. Όταν ξύπνησε, είχε μείνει παράλυτος στο κάτω μέρους του σώματός του.

 

Η μητέρα του, “βράχος” όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον γιό της, στην οποία είπε και «σ’ αγαπώ» λίγο πριν φύγει από την ζωή, ανέφερε σε συνέντευξη της το 2011” Εκείνο το περιστατικό στο πάρτι ήταν τελείως καταστροφικό. Άλλαξε για πάντα τη ζωή του, τη ζωή όλων μας. Οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες” αναφέροντας ότι, ο γιος της αντιμετώπισε με αξιοπρεπέστατα όλο το πρόβλημα της υγείας του.

Ο Μπάλαρντ, πριν από το “στοίχημα του θανάτου” απολάμβανε την ξέγνοιαστη ζωή του τελειόφοιτου Λυκείου σε προάστιο του Σίδνεϊ. Αγαπούσε τον αθλητισμό, τη θάλασσα και τη διασκέδαση και μπροστά του ανοιγόταν ένα μέλλον όλο υποσχέσεις. Ο επίλογος, όμως, γράφτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο... .