X

Θρήνος για τον ομογενή που σκότωσε καρχαρίας (εικόνες)

Τραγικό τέλος βρήκε ένας Έλληνας της Αυστραλίας, όταν του επιτέθηκε καρχαρίας, κατά τη διάρκεια εκδρομής με τους φίλους του.

Ant1news

Έλληνας από τη Βικτώρια ήταν ο 33χρονος που έχασε τη ζωή του όταν του επιτέθηκε καρχαρίας σε τουριστική περιοχή της Αυστραλίας, με το χαμό του να έχει προκαλέσει θλίψη τόσο στους ομογενείς όσο και στους Αυστραλούς.

Ο Ντάνιελ Χρηστίδης, ουρολόγος, που εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Μελβούρνης και δέχθηκε την επίθεση από τον καρχαρία, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή με εννέα φίλους του.

Ο επικεφαλής του Τομέα Υγείας της περιοχής της Μελβούρνης, στον οποίο ανήκει το νοσοκομείο όπου εργαζόταν ο Χρηστίδης, επίσης Έλληνας Παύλος (Πολ) Ελευθερίου, εξέφρασε τη θλίψη της ιατρικής κοινότητας.

«Είμαστε καταρρακωμένοι από τον τραγικό χαμό του φίλου και συναδέλφου μας. Ήταν φανταστικός γιατρό και εξαιρετικός χαρακτήρας», είπε και συμπλήρωσε ότι δεν επρόκειτο απλώς για έναν εξαίρετο ερευνητή, αλλά «για ένα λαμπρό πνεύμα για τις ζωές πολλών».

Η διευθύντρια της νοσοκομειακής μονάδας του νοσοκομείου, Έλεν Ο Κόνελ, εκφράζοντας επίσης τη θλίψη της, ανακάλεσε ένα περιστατικό κατά το οποίο ο Χρηστίδης θα χειρουργούσε μία ασθενή που είχε γενέθλια και πήγε και της πήρε τούρτα. «Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Ντάνιελ», είπε η γιατρός, για να συμπληρώσει ότι ο 33χρονος «πέτυχε πολλά περισσότερα από όσα άλλοι πετυχαίνουν σε όλη τους τη ζωή».

Ο Χρηστίδης είχε πρόσφατα ολοκληρώσει το διδακτορικό του με αντικείμενο τον καρκίνο του προστάτη, ενώ είχε εκδόσεις δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και είχε συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια.