X

Στη φυλακή ο «εγκέφαλος» της κλοπής σε Μουσείο της Ολλανδίας

Ο «εγκέφαλος» της συμμορίας που έκλεψε επτά διάσημους πίνακες από μουσείο της Ολλανδίας καταδικάσθηκε σε κάθειρξη έξι ετών και οκτώ μηνών, από δικαστήριο της Ρουμανίας.

Ant1news


Ο Ράντου Ντογκάρου και ο συνεργός του Εουγκέν Νταρίε, και οι δύο Ρουμάνοι, μοιράστηκαν ποινή από 6 χρόνια και 8 μήνες, έκαστος, για την κλοπή των 7 πινάκων, μεταξύ αυτών δύο του Μονέ και ένας του Πικάσο, τον Οκτώβριο του 2012, από το μουσείο Κούνσταχαλ του Ρότερνταμ.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Δεκεμβρίου για τους τέσσερις άλλους κατηγορούμενους, όλοι Ρουμάνοι υπήκοοι, ανάμεσά τους και η μητέρα του Ντογκάρου, Όλγκα, που είχε ομολογήσει ότι έκαψε τους πίνακες αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε την ομολογία της.

Ρουμάνοι ειδικοί πιστεύουν, πάντως, ότι τρεις από τους επτά πίνακες έχουν όντως καεί καθώς στο σπίτι του Ντογκάρου βρέθηκαν, μέσα σε στάχτες, καρφιά που χρησιμοποιούνταν για να στερεωθεί καμβάς σε ξύλινο πλαίσιο.

Ανάμεσα στα έργα που εκλάπησαν είναι τα «Κεφάλι Αρλεκίνου» του Πάμπλο Πικάσο, οι πίνακες «Waterloo Bridge» και «Charing Cross Bridge» του Κλοντ Μονέ και «Γυναίκα μπροστά σε ανοικτό παράθυρο ή Αρραβωνιαστικιά» του Πολ Γκογκέν.