X

Αντίστροφη μέτρηση για το υποθαλάσσιο τμήμα του South Stream

Το δεύτερο τρίμηνο του 2014 θα ξεκινήσει, στη Μαύρη Θάλασσα, η κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Ant1news


Στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας θα εγκατασταθούν συνολικά 300.000 σωλήνες (μήκους 12 μέτρων έκαστος). Κάθε μέρα θα τοποθετούνται σωλήνες που θα καλύπτουν δύο με τρία χιλιόμετρα, όπως προανήγγειλε ο τεχνικός διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας "South Stream Bulgaria" Αντρέι Φιξ.

Ο διεθνής αγωγός θα πρέπει να παρακάμψει 83 βυθισμένα καράβια που έχουν εντοπιστεί στη διαδρομή του, διευκρίνισε η Βουλγάρα εμπειρογνώμονας Μιγκλένα Χρίστοβα.

Η ροή του φυσικού αερίου από το σωλήνα στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2015. Μέχρι το τέλος του 2017, ο South Stream θα φθάσει την πλήρη μεταφορική ικανότητά του (63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου).

Η κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού εντός της επικράτειας της Βουλγαρίας έχει, ήδη, αρχίσει με τη συμβολική "πρώτη οξυγονοκόλληση" στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης του Βούλγαρου πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι και του διευθύνοντα σύμβολου της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.