X

Ρουμανία: Σε σκάνδαλο διαφθοράς εμπλέκεται ο αδερφός του προέδρου

Αντιμέτωπος με σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκει τον ίδιο του τον αδερφό  βρίσκεται ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου.

Ant1news



Ο αδερφός του Ρουμάνου προέδρου, Μιρκέα Μπασέσκου, συνελήφθη από τις αρχές της χώρας, καθώς φέρεται να δωροδοκήθηκε από τη ρουμάνικη μαφία, προκειμένου να αποφυλακιστεί νωρίτερα ένας αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος.

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στη Ρουμανία και ήδη ζητείται από πολλούς η παραίτηση του προέδρου της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου. Ο ίδιος ο Ρουμάνος πρόεδρος αρνήθηκε την Πέμπτη κάθε εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς και ανέφερε πως ο αδερφός του θα πρέπει να δικαστεί ακριβώς όπως κάθε άλλος Ρουμάνος πολίτης.

Την Τετάρτη ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός δημοσίευσε αποσπάσματα ενός βίντεο, στο οποίο ο Μιρκέα Μπασέσκου φέρεται να παραδέχεται ότι έλαβε 250.000 ευρώ από τη μαφία.

Ο αδερφός του προέδρου κατηγορείται ότι έλαβε τα χρήματα αυτά ως αντάλλαγμα προκειμένου να βγει πιο γρήγορα από τη φυλακή ένας αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε περισσότερα από οκτώ χρόνια φυλάκισης επειδή είχε μαχαιρώσει σχεδόν μέχρι θανάτου ένα από τα ανίψια του σε ένα μπαρ το 2011.