X

Αιματηρή ανακατάληψη των ουκρανικών εδαφών

Ανακατάληψη του Σλαβιάνσκ και συνέχιση των μαχών σε ένα ήδη βομβαρδισμένο τοπίο, είναι τα σκηνικά που συνθέτουν το σκηνικό στην Ουκρανία.

Ant1news

Μετά από εβδομάδες κατάληψης από φιλορώσους αυτονομιστές ανακαταλήφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις , το Σάββατο, η πόλη Σλαβιάνσκ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του προσωρινού υπουργού Άμυνας της χώρας, Αρσέν Αβακόφ, χρειάστηκαν δύο φορτηγά για να φορτώσουν τον εξοπλισμό που άφησαν πίσω τους οι φιλορώσοι.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, στρατιώτες περιπολούσαν τους δρόμους της πόλης και μοίραζαν τρόφιμα στους κατοίκους της.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης του Ντόνετσκ, με την καθοδήγηση του Κιέβου υποσχέθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα επανέλθουν το ρεύμα και το νερό, που είναι κομμένα στην περιοχή.

Οι όμηροι που κρατούνταν από αποσχιστές σε κτήριο του Σλαβιάνσκ, αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι παρέχει στήριξη στους αυτονομιστές που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτήρια στο Ντόνετσκ και το Λουκάνσκ. Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες.

Στο Κίεβο ομάδα 50 μασκοφόρων επιτέθηκαν και βανδάλισαν τα γραφεία της εφημερίδας «Vesti», ενώ χτύπησαν τον φρουρό του κτηρίου.

 Από την πλευρά της Ρωσίας, ένας δημοσιογράφος κατέγραψε ρίψη βομβών σε ρωσικά εδάφη, στα σύνορα με την Ουκρανία, τα οποία προέρχονταν από την ουκρανική πλευρά.