X

Φιλορώσος αυτονομιστής: «Εμείς ρίξαμε το Μπόινγκ, νομίζαμε ότι είναι μαχητικό»

Την παραδοχή ότι οι φιλορώσοι κατέρριψαν το Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών κάνει φιλορώσος αυτονομιστής.

Ant1news

Φιλορώσος αυτονομιστής δηλώνει στην ιταλική εφημερίδα Corriere dela Sera ότι εκείνοι χτύπησαν το αεροσκάφος της Malaysian με τους 298 επιβαίνοντες, στην ανατολική Ουκρανία, θεωρώντας ότι πρόκειται για ουκρανικό μαχητικό.

Η παραδοχή έρχεται λίγες ώρες μετά από δήλωση διοικητή των ανταρτών ότι όντως κατέχουν πυραύλους bulk.

«’Χτυπήσαμε ένα αεροπλάνο του Κιέβου', μας είπαν οι ανώτεροι μας», δηλώνει ο αυτονομιστής και συμπληρώνει  «Πήγαμε στο σημείο αναζητώντας τους φασίστες Ουκρανούς πιλότους ενός μαχητικού. Ψάχναμε για τα αλεξίπτωτα τους. Ωστόσο αυτό που είδαμε ήταν νεκρούς πολίτες και τις αποσκευές τους.»

Ο ίδιος περιγράφει ότι εκείνος και οι σύντροφοί του είδαν  «μια τεράστια έκρηξη στον ουρανό» και στη συνέχεια πλησίασαν στο σημείο της συντριβής αναζητώντας αλεξίπτωτα, αλλά:

 «Ξαφνικά, είδα συντρίμμια σε ένα ξέφωτο. Έτρεξα στο σημείο και αντίκρισα το άψυχο σώμα ενός μικρού κοριτσιού. Ήταν φοβερό. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα επιβατικό αεροπλάνο και όχι στρατιωτικό. Όλοι αυτοί οι νεκροί ήταν άμαχοι. Επιβεβαιώθηκα μόλις είδα και το σωρό από τις βαλίτσες».

Η πιθανότητα να έριξαν οι φιλορώσοι το Μπόινγκ είχε παρουσιαστεί με επιχειρήματα ήδη από την επομένη της συντριβής, όταν είχαν δημοσιευτεί μυστικές συνομιλίες τους, στις οποίες ακουγόταν ότι «κατερρίφθη ένα ουκρανικό αεροσκάφος» στην περιοχή της συντριβής της πτήσης ΜΗ17, στις οποίες και συνειδητοποιούσαν ότι το έριξαν από λάθος, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ρίχνοντας την ευθύνη στην ελλιπή εκπαίδευσή τους.