X

Ενισχύουν τα αναχώματα σε Βουλγαρία και Κροατία για τις πλημμύρες

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι βουλγαρικές και οι κροατικές αρχές για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ant1news



Οι πλημμύρες που έπληξαν τις τελευταίες 48 ώρες τη Φιλιππούπολη στη  Βουλγαρία, κατέστησαν αναγκαία την περαιτέρω ενίσχυση του αναχώματος των φραγμάτων και οδήγησε σε εκκένωση κατοικιών, ενώ η κατάσταση στα χωριά της περιοχής δείχνει να ομαλοποιείται.

Στο χωριό Κράσνοβο το φράγμα της περιοχής ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης και ο δήμαρχος αποφάσισε την απομάκρυνση περίπου 100 ανθρώπων από τα σπίτια τους.

Το νερό μπήκε μέσα σε κατοικίες, παρέσυρε ζώα, ενώ προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε ιδιοκτησίες και υποδομές. Το Κράσνοβο και το γειτονικό Κράστεβιτς παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια ώρα, στην Κροατία και στην περιοχή του ποταμού Κούπα τα έκτακτα μέτρα πρόληψης των πλημμυρών παραμένουν σε ισχύ, παρότι το νερό έχει αρχίσει να υποχωρεί. Αναχώματα τοποθετούνται και κατά μήκος του ποταμού Σάβα, ενώ κίνδυνος από τις πλημμύρες υπάρχει και κατά μήκος του ποταμού Ντράβα.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας.