X

Σαρωτικές πλημμύρες και χιόνια στη Βουλγαρία

Πολλά προβλήματα και καταστροφές στη Βουλγαρία από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, ενώ έπεσαν και τα πρώτα χιόνια.

Ant1news



Σφοδρές πλημμύρες προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα και ζημιές.

Από τα καιρικά φαινόμενα επλήγησαν περισσότερο οι περιφέρειες Μπουργκάς και Χάσκοβο στην ανατολική Βουλγαρία. Στις περιοχές αυτές οι ισχυρές βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα τη ραγδαία άνοδο της στάθμης των ποταμών που ξεχείλισαν σε πολλές πόλεις και χωριά, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία γι’ ανθρώπινα θύματα, ενώ εκατοντάδες άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ταυτόχρονα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Βουλγαρία εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης στη χώρα που ξεκίνησε απροσδόκητα γρήγορα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τρία φράγματα κοντά στην πόλη Μπουργκάς της Μαύρης Θάλασσας υπερχείλισαν λόγω του χιονιού, αναγκάζοντας τις αρχές να μεταφέρουν δεκάδες ανθρώπους σε πιο ασφαλή σημεία, ανέφερε ο δήμαρχος.  Οι αρχές στο Μπουργκάς, καθώς και στην ορεινή πόλη Γκάμπροβο κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους διακόπηκε σε μεγάλο τμήμα της χώρας λόγω του χιονιού και πολλά ορεινά περάσματα έκλεισαν, ενώ έκλεισε επίσης το θέρετρο Βάρνα της Μαύρης Θάλασσας.

Μέσα σε αυτό το φόντο πέντε περιοχές στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας γνωστοποίησαν πως θα εκδώσουν κόκκινο συναγερμό εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.