X

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν οι πρωθυπουργοί Σερβίας και Αλβανίας

Φωτιές «άναψε» η αναφορά του Έντι Ράμα στο Κόσοβο, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Σερβίας στο Βελιγράδι.

Ant1news



Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν σήμερα στο Βελιγράδι ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Αλβανός ομόλογός του, Έντι Ράμα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα έκτροπα που είχαν σημειωθεί στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, και οι τόνοι ανέβηκαν έντονα όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. 

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος των συνομιλιών, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος από την σχετική αναφορά του Έντι Ράμα. «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να καταχράται τη φιλοξενία μας και ως επισκέπτης να προσπαθεί να μας ταπεινώσει, μιλώντας για το Κόσοβο. Για τη Σερβία, το Κόσοβο είναι αναπόσπαστο τμήμα της και ποτέ δεν θα διαπραγματευτούμε με την Αλβανία αυτό το θέμα», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας.



Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε προβοκάτσια την αναφορά στο θέμα του Κοσόβου και υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Αλβανίας «μιλάει για τις προθέσεις του».

«Εγώ, όταν θα επισκεφτώ την Αλβανία, θα σεβαστώ τον οικοδεσπότη και δεν θα προσπαθήσω να τον ταπεινώσω», πρόσθεσε ο Σέρβος πρωθυπουργός, με τον ομόλογό του της Αλβανίας να υποστηρίζει ότι ότι δεν είχε κακές προθέσεις.