X

Φαβορί ο Έντι Ράμα στις αλβανικές εκλογές

Σε κλίμα έντονης πόλωσης η ψηφοφορία. Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, αλλά εκτιμάται πως δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Ant1news

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο της Αλβανίας.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ. Ωστόσο, εικόνα ως προς το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να έχει διαμορφωθεί πριν τα μεσάνυχτα ή και αύριο.

Στις εκλογές λαμβάνουν μέρος συνολικά 18 κόμματα, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν μεν προβάδισμα στους Σοσιαλιστές του απερχόμενου Πρωθυπουργού Εντι Ράμα, όχι όμως και την αυτοδυναμία.

Δεύτερο έρχεται στα γκάλοπ το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα και τρίτο το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη, με τα υπόλοιπα να δίνουν μάχη για την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε με χαμηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης. Όμως στην πορεία η ρητορική “εκτροχιάστηκε”, με τα τρία μεγαλύτερα κόμματα να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, γύρω από θέματα διαφθοράς, εξαγοράς ψήφων, ακόμα και διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.