X

Βουλγαρία: η συζήτηση για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης δεν είναι επωφελής

Οποιαδήποτε συζήτηση για τα υπάρχοντα σύνορα θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της περιοχής αναφέρει το βουλγαρικό ΥΠΕΞ και καλεί, Αθήνα και Άγκυρα να συνεχίσουν τον διάλογο.

Ant1news

Θέση πήρε το βουλγαρικό Υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν από την Αθήνα όπου έθεσε και πάλι θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οποιαδήποτε συζήτηση για αναθεώρηση της συνθήκης που καθόρισε τα σύνορα των γειτονικών χωρών της Ελλάδας και Τουρκίας, δεν θα βοηθήσει τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας.

«Η Βουλγαρία πιστεύει ότι μια συζήτηση για τις ειρηνευτικές συμφωνίες και τα υπάρχοντα σύνορα δεν είναι επωφελής για τη διεθνή κοινότητα και τη σταθερότητα στην περιοχή. Οποιαδήποτε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των χωρών, βάσει του διεθνούς δικαίου», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, καλώντας Αθήνα και Άγκυρα «να συνεχίσουν στον δρόμο του διαλόγου».

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό το θέμα συζητήθηκε στο βουλγαρικό ΕΠΕΞ με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Σόφια.