X

Fed: Μειώνει τη νομισματική υποστήριξη κατά 10 δις δολάρια

Την απόφαση να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τα βασικά της επιτόκια και να μειώσει την νομισματική υποστήριξή της προς την αμερικανική οικονομία έλαβε την Τετάρτη η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FMOC) της Fed.

Ant1news

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μειώσει από τον Ιανουάριο τον όγκο της μηνιαίας ρευστότητας που διοχετεύει στην οικονομία των ΗΠΑ στα 75 δισ. δολάρια από 85 δισ. δολάρια σήμερα και μπορεί να συνεχίσει μια «μείωση του ρυθμού των αγορών στοιχείων ενεργητικού» στις οποίες προβαίνει κατά την διάρκεια των επόμενων συνεδριάσεων «αν η αγορά εργασίας βελτιωθεί και ο πληθωρισμός επανακάμψει προς τον στόχο του» του 2%.

Παράλληλα, η Fed αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη το 2014 και ελαφρώς προς τα κάτω  την αντίστοιχη για την ανεργία.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FMOC), το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί από 2,8% έως 3,2% το 2014 (τον Σεπτέμβριο προέβλεπε αύξηση από 2,9% έως 3,1%).

Η Fed εμφανίστηκε αισιόδοξη και όσον αφορά στην εξέλιξη της απασχόλησης, αναθεωρώντας ελαφρώς προς τα κάτω την πρόβλεψή της για το ποσοστό της ανεργίας το 2014, από 6,3% έως 6,6% έναντι του 6,4% έως 6,8% που προέβλεπε μέχρι τώρα.