X

Άνοιξε την κάνουλα της ρευστότητας ελληνικών και κυπριακών τραπεζών ο Ντράγκι

Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Μάριο Ντράγκι προανήγγειλε αγορές καλυμμένων ομολόγων από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ant1news

Αμετάβλητα στο ιστορικό χαμηλό 0,05% αποφάσισε να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκιά της η ΕΚΤ, η αποκάλυψη όμως ήρθε λίγο αργότερα από τον Μάριο Ντράγκι, που είπε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε αγορές καλυμμένων ομολόγων από τα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι η αγορά ενυπόθηκων τιτλοποιημένων δανείων θα γίνει το δ' τρίμηνο του έτους, με την Ελλάδα και την Κύπρο να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αγορών τίτλων.

Αν και απέφυγε να ανακοινώσει συγκεκριμένο αριθμό για το ύψος των αγορών, ο κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε ότι τα προγράμματα αυτά, που θα έχουν διάρκεια δύο χρόνων, θα βοηθήσουν τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.


Παράλληλα, υποστήριξε πως τα νέα μέτρα της ΕΚΤ θα στηρίξουν τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, ενώ πρόσθεσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο τάσσεται ομόφωνα υπέρ της χρήσης μη συμβατικών μέτρων.