X

Σημαντική αύξηση χρήσης των καρτών Visa στην Ελλάδα το 2014

Σε ανοδική τροχιά οι συναλλαγές μέσω των καρτών Visa, κυρίως μέσω χρεωστικών καρτών. Αξίας 3,73 δις ευρώ η συνολική χρήση την προηγούμενη χρονιά.

Ant1news

Ανοδική πορεία είχαν την προηγούμενη χρονιά στην Ελλάδα οι συναλλαγές με κάρτες Visa, ωθούμενες κυρίως από τις χρεωστικές κάρτες.

Έτσι, για το 2014, η συνολική χρήση τους ανήλθε σε 3,73 δις ευρώ, εκ των οποίων 1,14 δις δαπανήθηκαν μέσω χρεωστικών καρτών (+17,1% από 2013) και 2,33 δις ευρώ μέσω πιστωτικών καρτών Visa (+2,7%). Η ετήσια δαπάνη με εταιρικές κάρτες ανήλθε στα 258 εκατομμύρια (+5,1%). 

Όσον αφορά στη χρήση καρτών Visa για συναλλαγές στο διαδίκτυο, η συνολική δαπάνη ξεπέρασε τα 700 εκατομμύρια ευρώ (+20%) και πλέον για κάθε 5 ευρώ δαπάνης με κάρτες Visa το 1 ευρώ αφορά online συναλλαγές.  Η ανάπτυξη των διαδικτυακών συναλλαγών αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη, κυρίως με την έναρξη λειτουργίας του ψηφιακού πορτοφολιού V.me by Visa το 2015.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα για το προηγούμενο έτος, ο Νίκος  Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, επεσήμανε ότι «τo 2014 είδαμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και αυτό αποτυπώθηκε στα ετήσια αποτελέσματα της Visa. Οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν περισσότερο τις κάρτες τους – κυρίως τις χρεωστικές - και σε αυτό συνέβαλε και η ανάπτυξη του περιβάλλοντος αποδοχής καρτών και για καθημερινές αγορές μικρότερης αξίας».

Αναφορικά με την τρέχουσα χρονιά, ο κ. Καμπανόπουλος τόνισε ότι «για το 2015 πιστεύουμε ότι η θετική πορεία θα συνεχιστεί και θα είναι η χρονιά που οι ψηφιακές πληρωμές θα κάνουν την παρουσία τους ακόμη πιο έντονη και στην χώρα μας».  

Οικονομικά αποτελέσματα Visa στην Ευρώπη

Αισιόδοξος για την πορεία των συναλλαγών με κάρτες Visa το 2015 δηλώνει ο Nicolas Huss, Visa Europe Chief Executive, υπογραμμίζοντας ότι «το 2014 ήταν μία πολύ καλή χρονιά και το 2015 προβλέπεται να είναι ακόμη καλύτερο.  Το 70% των συναλλαγών στην Ευρώπη εξακολουθεί να γίνεται με μετρητά και στοχεύουμε να αποσπάσουμε ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο. Θα χρησιμοποιήσουμε την ψηφιακή τεχνολογία για να παρέχουμε νέες δυνατότητες ψηφιακών πληρωμών και πάνω απ΄ όλα θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, κάνοντας τις πληρωμές ακόμη πιο απλές, έξυπνες και ασφαλείς».

«Στην Visa επενδύουμε περισσότερα από 200 εκατομμύρια τον χρόνο σε νέες τεχνολογίες πληρωμών», σημείωσε ο κ. Huss, συμπληρώνοντας ότι «τα αποτελέσματα για το 2014 παρουσιάζουν την καλύτερη επίδοσή μας μέχρι σήμερα, με τα μεικτά έσοδα να αυξάνονται 9% σε ετήσια βάση. Αυτό μας βοηθά να παρέχουμε προστιθέμενη αξία στα μέλη μας – τράπεζες και παρόχους υπηρεσιών πληρωμών στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν επίσης ότι διαθέτουμε το brand, την κλίμακα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια για να προσελκύσουμε τους καλύτερους εταίρους να συνεργαστούν μαζί μας, για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν και πληρώνονται».

Σχετικά με τη Visa Europe

 Η Visa Europe είναι εταιρεία τεχνολογίας πληρωμών που ανήκει και ελέγχεται από τράπεζες-μέλη της και άλλους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών από 37 Ευρωπαϊκές χώρες. Αποτελεί το κύριο σύστημα πληρωμών στην Ευρώπη, έχοντας αυξήσει το μερίδιο αγοράς έναντι της MasterCard από 55,5% το 2011 στο 56,9% το 2013.

Η Visa Europe βρίσκεται στην καρδιά των πληρωμών προσφέροντας υπηρεσίες και υποδομές που επιτρέπουν σε εκατομμύρια Ευρωπαίους καταναλωτές, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές.

Τα μέλη της έχουν την ευθύνη της έκδοσης καρτών, των συμβάσεων αποδοχής με τους εμπόρους και του καθορισμού των χρεώσεων προς καταναλωτές και εμπόρους. Η Visa Europe αποτελεί επίσης το μεγαλύτερο σύστημα επεξεργασίας συναλλαγών στην Ευρώπη με περισσότερες από 16 δις συναλλαγές ετησίως και με 1.622 συναλλαγές το δευτερόλεπτο σε ώρες αιχμής.

Στην Ευρώπη κυκλοφορούν περισσότερες από 500 εκατομμύρια κάρτες Visa, ενώ 1 ευρώ σε κάθε 6 ευρώ δαπάνης στην Ευρώπη πραγματοποιείται με κάρτες Visa. Η συνολική δαπάνη με κάρτες Visa ξεπερνά τα 2 τρις ευρώ ετησίως, με 1,5 τρις ευρώ να δαπανώνται σε αγορές.

Η Visa Europe ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Visa Inc. το 2004 και συστάθηκε στη Μεγάλη Βρετανία με αποκλειστική, αμετάκλητη και μόνιμη δικαιοδοσία στην Ευρώπη. Και οι δύο εταιρείες συνεργάζονται προκειμένου να είναι δυνατές οι πληρωμές με Visa σε παγκόσμιο επίπεδο, σε περισσότερες από 200 χώρες και επικράτειες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.visaeurope.com, www.visa.gr & στα @VisaEuropeNews και  @visaeurope_gr.