X

Bank Of America: Βρισκόμαστε στο σενάριο Grexit

Βρισκόμαστε στο σενάριο αργού θανάτου της Ελλάδας, δήλωσε ο διευθυντής της BofA Merrill Lynch.

Ant1news

Δε γίνεται σε μία νύχτα το Grexit, δήλωσε ο Θάνος Βαμβακίδης, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Στρατηγικής Συναλλάγματος της τράπεζας BofA Merrill Lynch.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «το Grexit αποτελεί σενάριο αργού θανάτου και κατά κάποιον τρόπο βρισκόμαστε σε αυτό το σενάριο. Κάτι πρέπει να αλλάξει ώστε να αποφευχθεί ένα ατύχημα».

Το διευθυντικό στέλεχος της BofA Merrill Lynch λίγες ώρες μετά την αιφνιδιαστική υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Οίκο Standard & Poor’s, σχολίασε:

«H Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα σενάριο αργού θανάτου, συμπεριλαμβανομένης μιας χρεοκοπίας και μιας άτακτης εξόδου από την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου «αν η Ελλάδα αποτύχει να φτάσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της, το Grexit γίνεται αναπόφευκτο. Δίχως συμφωνία με τους πιστωτές της πάνω στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και χωρίς χρηματοδότηση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει κάποια στιγμή τον Μάιο και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πολύ αρνητικό σενάριο. Παρότι κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, όσο υπάρχουν καθυστερήσεις, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι».