X

Η Εθνική Τράπεζα ενθαρρύνει την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

Ημερίδα για τη διεθνή συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds με την Amazon.

Ant1news

Την ενθάρρυνση και την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και την καινοτομία και εξωστρέφεια στηρίζει η Εθνική Τράπεζα στα πλαίσια του προγράμματος NBG Business Seeds.

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάστηκε η συνεργασία NBG Business Seeds με την εταιρεία Amazon που θα βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο διαχρονικό ρόλο της Εθνικής Τράπεζας ως πυλώνα στήριξης της οικονομίας μας μέσα από την παροχή χρηματοδότησης σε όλο το φάσμα της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας, από την υλοποίηση μεγάλων έργων και επενδύσεων έως την καθημερινή δραστηριότητα μικρών επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας με εξωστρεφή προσανατολισμό, καθώς αυτή αποτελεί ένα από τα κλειδιά για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο κ. Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε ακόμη στη διεθνή διάσταση του προγράμματος μέσα από μια σειρά σημαντικών συνεργασιών: με το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, με τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α, με τις εταιρείες Αmazon και Microsoft, με τις διεθνείς συμβουλευτικές εταιρείες Grant Thornton και Deloitte, καθώς και με τον διεθνή οργανισμό Endeavor. 

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας κυρία Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου παρουσίασε αναλυτικά το NBG Business Seeds και τις δράσεις που περιλαμβάνει για την ανάδειξη και την προβολή καινοτόμων ιδεών και έργων, την εκπαίδευση και την καθοδήγηση ομάδων, καθώς και την παροχή υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. Επιπλέον, παρουσίασε τις εταιρείες του προγράμματος στις οποίες συμμετέχει η Τράπεζα με διαφορετικές μορφές χρηματοδότησης:

  • SourceLair, blueground και  Insybio: συμμετοχή Εθνικής Τράπεζας στο      μετοχικό κεφάλαιο.
  • Papadimitrοu, Hotelbrain, ραδίκι, Think Digital και Obrela securities: παροχή δανείου.
  • Incrediblue, ISMOOD και Greece History and Culture: στήριξη με μη χρηματοδοτικά      εργαλεία.

 

Ο κ. Claus Verner, Startup Business Development Manager της Αmazon, μίλησε για τη συνεργασία της εταιρείας με το NBG Business Seeds και παρουσίασε το πρόγραμμα  “AWS Activate”.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν κλειστά εργαστήρια για την παροχή υπηρεσιών mentoring από τα στελέχη της Amazon στις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.