X

Τράπεζες: ρύθμιση καταναλωτικών δανείων εντός δύο μηνών με “γενναίο κούρεμα”

Μαζική εκστρατεία ενημέρωσης εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, που έχουν μία τελευταία ευκαιρία για ευνοϊκή ρύθμιση.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Με μία επιστολή-κάλεσμα οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, καλούν -εδώ και τώρα- τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τα καταναλωτικά τους δάνεια ή τις οφειλές στις πιστωτικές τους κάρτες, και μάλιστα εντός δύο μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εν όψει της πώλησης χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων, οι τράπεζες στο πλαίσιο των κανόνων της ΤτΕ για την ενημέρωση των πελατών, ξεκινούν την αποστολή επιστολών, με τις οποίες καλούν τους πελάτες να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους συμπεριλαμβανομένης της γενναίας άφεσης χρέους (κοινώς, γενναίο κούρεμα).

Οι επιστολές αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες. Κατά προσέγγιση, μπορεί να ξεπερνούν και τους 400.000 από όλες τις χρονικές περιόδους (από πολύ παλιά δάνεια μέχρι και σχετικά πρόσφατα).

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, πρόκειται για δάνεια καταναλωτικής πίστης χωρίς εξασφαλίσεις.

Με τις επιστολές καλούνται να ρυθμίσουν στο “παρά πέντε” την οφειλή τους και πριν το δάνειό τους πωληθεί σε fund του εξωτερικού.

Στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Το fund απαιτεί όλο το ποσό και δεν μπαίνει σε διαδικασία “συνεργασίας/κουρέματος”, κλπ.

Πρόκειται για μαζική “εκστρατεία” ενημέρωσης από πλευράς τραπεζών με σκοπό τη ρύθμιση (ήδη η ΕΤΕ έχει στείλει επιστολές, και αναμένεται αντίστοιχη κίνηση από Πειραιώς και Eurobank.

Μάλιστα οι τράπεζες θα ορίζουν χρονικό περιθώριο έως και δύο μηνών, το πολύ, μέσα στο οποίο οι πελάτες τους θα πρέπει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.