X

Αυτοκριτική Βασιλακόπουλου και αιχμές για Τρινκιέρι

"Αποτύχαμε παταγωδώς", τονίζει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στην παρουσία της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ. Δηλώνει ότι η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τον ίδιο και την Ομοσπονδία, ενώ δεν κρύβει την ενόχλησή του για τον Τρινκιέρι.

Ant1news

Τις δικές του ευθύνες και της ομοσπονδίας αναφορικά με την αποτυχία της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας αναγνωρίζει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ", κάνοντας την δική του αυτοκριτική, αλλά αφήνει και αιχμές για τη στάση του Αντρέα Τρινκιέρι, χωρίς, πάντως, στην παρούσα φάση να θέτει θέμα προπονητή.

"Αποτύχαμε παταγωδώς και το γεγονός ότι το επίπεδο του μπάσκετ που παίχτηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας ήταν το χαμηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας, μας αφήνει ακόμα μεγαλύτερη πίκρα. Είναι μεγάλη αποτυχία και χρεώνεται σε όλους, αλλά πρωτίστως σε μένα και στην Ομοσπονδία- στη συνέχεια στον προπονητή και τους παίκτες. Είναι κρίμα γιατί είχαμε εξαιρετικό υλικό", ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ερωτηθείς για το αν ο Αντρέα Τρινκιέρι θα παραμείνει στον πάγκο της "γαλανόλευκης" τόνισε: "Πριν από τον Φεβρουάριο, όταν ληφθεί η απόφαση για το ποιες χώρες θα πάρουν τις προσκλήσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, δεν μπορούμε να συζητάμε για θέμα προπονητή".

Όσο για το αν ο Ιταλός προπονητής είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι τον Φεβρουάριο στο ακουστικό του, ο κ. Βασιλακόπουλος δεν έκρυψε την ενόχλησή του: "Γιατί, έχει ενδιαφερθεί ο ίδιος να επικοινωνήσει μαζί μας και δεν το ξέρω; Νομίζω πως ασχολείται με το ρωσικό πρωτάθλημα και την ομάδα του. Άρα, μάλλον μπορεί να περιμένει...".

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας εκτίμησε ότι η Ελλάδα δικαιούται να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας μέσω wild card. "Θεωρώ ότι τη δικαιούμαστε την πρόσκληση για το Παγκόσμιο της Ισπανίας. Όπως και να έχει, πληρούμε όλα τα κριτήρια. Θεωρώ ότι τη δικαιούμαστε την πρόσκληση. Απλώς η FIBA το βλέπει λίγο σαν τη ΔΟΕ και στις 24-25 Νοεμβρίου στο Μπουένος Άιρες θα βγει η τελική λίστα των χωρών που θα προκριθούν στην τελική φάση για να διεκδικήσουν τις τέσσερις προσκλήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο", τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ και προανήγγειλε αλλαγές. "Μα ήταν απαράδεκτο από όλες τις πλευρές. Έντεκα παιχνίδια σε 18 ημέρες; Είναι ποτέ δυνατόν; Οι παίκτες όλων των χωρών ξεζουμίστηκαν και ήδη συζητούμε τις αλλαγές", ανέφερε.