X

Νίκη με Αλβέρτη στον πάγκο

Μια σπουδία νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός στην Πόλη κόντρα στην Εφές και μένει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ant1news



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το ντεμπούτο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν στην παράταση 65-60 της Εφές Ανατολού στην Τουρκία και πήραν μια πολυπόθητη νίκη που τους δίνει ελπίδες πρόκρισης στην συνέχεια της Ευρωλίγκα.

Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός πιάνει την Μάλαγα και την Φενέρμπαχτσε στις 5 νίκες.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε ισόπαλες της δύο ομάδες 54-54, μετά από το τρίποντο υπό πίεση του Γιόνας Ματσιούλις. 

Από την αρχή του αγώνα ήταν εμφανές ότι ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αλλάξει το παιχνίδι που μέχρι τώρα έπαιζε. Ο Αλβέρτης χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες, όμως αυτές οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο για να αφομοιωθούν και αναπόφευκτα έγιναν λάθη.

Μαυροκεφαλίδης και Μπατίστ δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν όσο ο Λάσμε ήταν στον πάγκο, με την Εφές να προσπερνάει στο σκορ μέχρι και 24-19. 

Τα προβλήματα στην επίθεση δεν λύθηκαν παρά το γεγονός ότι οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο σκορ, με τον Λάσμε να παίζει για δύο. Έτσι κατάφεραν να προσπεράσουν την Εφές με 6 πόντους στο 30’. 

Το παιχνίδι ήταν οριακό ενώ Ούκιτς και Διαμαντίδης δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αφού ο πρώτος αστόχησε σε μία από τις δύο βολές, ενώ ο αρχηγός των "πρασίνων" αστόχησε σε δύο απανοτά τρίποντα σε κρίσιμο σημείο. Ευτυχώς όμως ο Ματσιούλις με ένα απίστευτο τρίποντο από την γωνία υπό πίεση έφερε το παιχνίδι στα ίσα (54-54) και την παράταση. 

Εκεί οι παίκτες του Αλβέρτη με ψυχολογικό πλεονέκτημα δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην Εφές και με κορυφαίο τον Φώτση πήραν τη νίκη που τους κρατά ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Δεκάλεπτα: 10-11, 26-28, 42-44, 54-54, 60-65 (πρτ).

Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Οσμάν, Βασιλειάδης 10, Μπατούκ 6, Ερντέν 1, Γκονλούμ 9, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 6, Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 15, Μπιέλιτσα 7.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Μπατίστ 6, Φώτσης 11, Ούκιτς 7, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 8, Ράιτ 7.