X

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Μπαρτσελόνα με 70-58 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και γνώρισε την 6η του ήττα στον 5ο όμιλο.

Ant1news

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», παρά τις απουσίες των Σπανούλη και Πρίντεζη, αλλά γνώρισε την 6η ήττα στον 5ο όμιλο και βλέπει το όνειρο της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας να απομακρύνεται περισσότερο.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ηττήθηκαν 70-58 από τη Μπαρτσελόνα, για την 10η αγωνιστική της φάσης των «16», με τους Καταλανούς να παραμένουν αήττητοι στο γκρουπ (10 στα 10) και να εξασφαλίζουν την πρώτη θέση.

Με δεδομένες τις απουσίες των Σπανούλη και Πρίντεζη, κύριο μέλημα του Ολυμπιακού ήταν να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, κάτι που το πέτυχε κυρίως λόγω της καλής του άμυνας. Επιθετικά, ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν οι Πειραιώτες και το σουτ από την περιφέρεια ήταν δύσκολο. 

Έτσι ο Ολυμπιακός κυνηγούσε στο σκορ τους Ισπανούς, ενώ ακόμα και όταν πέρασε μπροστά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του. Λύσεις μέσα από την ρακέτα πάντως έδωσε ο Ντάστον ο οποίος κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό. 

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου όμως ο Αμερικανός τραυματίστηκε και ο Ολυμπιακός έχασε και πάλι έδαφος, με τον Λοτσέσκι  πάντως να δίνει ανάσες στους «ερυθρόλευκους». Λόρμπεκ, Ολεσον και Τόμιτς έδωσαν αέρα στους Ισπανούς, ενώ ο Ολυμπιακός στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν έβρισκε στόχο από την περιφέρεια. 

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα δεν είχε πρόβλημα και σκόραρε σταθερά με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει επιθετικές λύσεις. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν με 70-58 και μπαίνουν σε περιπέτειες για την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί και στο προηγούμενο παιχνίδι από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ.

Δεκάλεπτα: 18-13, 33-27, 55-44, 70-58.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν 8, Ντόρσεϊ, Σάδα, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 7, Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 3, Όλεσον 15, Λόρμπεκ 13, Νάχμπαρ, Τόμιτς 14 (11 ριμπ.).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 17, Σερμαντίνι 4, Ντάνστον 18, Περπέρογλου (0/4 διπ., 0/4 τριπ.), Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης 2, Λοτζέσκι 7.