X

Απάντησε στο "break" o Παναθηναϊκός κι ο τίτλος θα κριθεί στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός απέδρασε με τη νίκη από το ΣΕΦ, με 67-65 επί του Ολυμπιακού και έστειλε τη σειρά των τελικών στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ant1news



Μετά από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, το οποίο κρίθηκε στο τέλος, παρά το σαφές προβάδισμα που διατηρούσε ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να επικρατήσουν με 67-65 επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ, μένοντας «ολοζώντανοι» στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, που σε διαφορετική περίπτωση θα έχαναν το πρωτάθλημα, με τη νίκη αυτή ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά των τελικών της Α1 και μετέφεραν την τελική μάχη στο ΟΑΚΑ, όπου την προσεχή Τετάρτη θα κριθεί οριστικά ο τίτλος του πρωταθλητή.

Με δεδομένη την πίεση που είχαν για τη νίκη, οι «πράσινοι» πάτησαν καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκαν στο ξεκίνημα (4-7), με τους Πειραιώτες να απαντούν προσωρινά και να προσπερνούν με 14-11.Εντούτοις, ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 19-16 στη λήξη του δεκαλέπτου, ενώ στη δεύτερη περίοδο μπήκε ακόμη πιο μαχητικός στον αγωνιστικό χώρο και με ένα σερί 9-0, αύξησε την υπέρ του διαφορά στους 12 πόντους (16-28).

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ανήμποροι στο σημείο αυτό να αντιδράσουν, καθώς ήταν αναποτελεσματικοί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρεθεί στο +13 (30-43) στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην 3η περίοδο και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε και πάλι να αντιδράσει, διατήρησε χωρίς πρόβλημα τη διαφορά της στους 12 πόντους (45-57) έως το τέλος του δεκαλέπτου.

Με βάση την εικόνα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι κρατούσε «αγκαλιά» τη νίκη, ωστόσο λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει την ύστατη προσπάθεια, μετατρέποντας το παιχνίδι σε θρίλερ. Οι «πράσινοι» παρότι συνέχισαν να προηγούνται στα μισά της 4ης περίοδου με 12 πόντους (51-63) είδαν τους αντιπάλους τους να μειώνουν αρχικά στο -5 (61-66) ενώ απέμενε ένα λεπτό για το τέλος και στη συνέχεια στο -1 (65-66), 10’’ πριν τη λήξη. Στο φινάλε, ωστόσο, ο Λάσμε έκανε από τη γραμμή των βολών το 67-65, χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Σπανούλης αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Λάσμε (17 πόντους) και Διαμαντίδης (13 πόντους), ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Ντάνστον (15 πόντους) και Λοτζέσκι 14 (πόντους).

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον 15, Σπανούλης 1, Περπέρογλου 4, Παπαπέτρου, Σλούκας 11 (1), Κόλινς 5 (1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14 (2), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης.

Παναθηναϊκός: Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13 (2), Παππάς, Γιάνκοβιτς 8 (1), Ματσιούλις 9, Ράιτ.

* Μετά το τέλος του αγώνα στο ΣΕΦ, σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των Πειραιωτών και των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

** Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αντέδρασαν έντονα μετά το τέλος του αγώνα για τη διαιτησία, με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, μάλιστα, να δηλώνει ότι «κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν θα πάει στην Εθνική ομάδα».