X

Έχασε και ξανάδωσε ραντεβού στο TOP-16

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 67-80. Εκκενώθηκε το γήπεδο στην ανάπαυλα του ημίχρονου, για απειλή βόμβας.

Ant1news

Χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί πήραν προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 40-23. Στην ανάπαυλα, όμως, σήμανε συναγερμός εξαιτίας τηλεφωνήματος για τοποθέτηση βόμβας στο γήπεδο, που ήταν κατάμεστο από 15.000 φιλάθλους.

«Υπήρξε τηλεφώνημα σε ένα site και μια εφημερίδα, ότι στις 23:00 θα γίνει έκρηξη! Η αστυνομία μας ενημέρωσε κι εμείς ενημερώσαμε διαιτητές και κομισάριο!» εξήγησε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μιχάλης Γεωργαντής.

Μέσα σε πέντε λεπτά στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση για την εκκένωση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, ενώ άνδρες της αστυνομίας με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτένισαν» τις εγκαταστάσεις.

Έπειτα από μισή ώρα, ειδοποιήθηκαν οι αποστολές των δύο ομάδων να επιστρέψουν στο γήπεδο για να συνεχιστεί ο αγώνας. Το ματς ξανάρχισε τελικά λίγο μετά τις 23:30, παρουσία των φίλων του Παναθηναϊκού που δεν είχαν φύγει και επέστρεψαν στις θέσεις τους

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και μείωσε τη διαφορά στους 6 πόντους. Ωστόσο, η ισπανική ομάδα ξαναβρήκε σταδιακά ρυθμό και αποκατέστησε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, φθάνοντας τελικά στο 80-67.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-40, 47-60, 67-80

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος 1, Σλότερ 5, Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 14, Νέλσον 4, Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 10, Γκιστ 9, Μπατίστα 3, Κόνιαρης, Μπλουμς 4, Ράιτ.

Μπαρτσελόνα: Ντόλμαν 8, Χάκανσον, Χεζόνια 9, Χουέρτας 17, Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 5, Πλέις 4, Τομάς 15, Λάμπε 10, Νάχμπαρ 7, Τόμιτς 4.

Μετά από τα σημερινά αποτελέσματα, διαμορφώθηκαν οι δύο όμιλοι του TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού: Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γαλατασαράι, Άλμπα Βερολίνου, Ερυθρός Αστέρας και Ζαλγκίρις.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο, Εφές, Μάλαγα, Λαμποράλ Κούτσα, Νίζνι Νόβγκοροντ.

Την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.