X

"Κλειδώνουν" οι τελευταίες θέσεις των πλέι οφ στην Α1 μπάσκετ

Έξι ομάδες μάχονται για τις τελευταίες θέσεις των πλέι οφ στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ.

Ant1news



Ο Άρης, η ΑΕΚ, το Ρέθυμνο, ο Κολοσσός, ο ΚΑΟΔ και ο Κόροιβος διεκδικούν την καλύτερη δυνατή κατάταξη από την 4η έως την 8η θέση της βαθμολογίας της Α1 μπάσκετ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, με την ομάδα της Δράμας και εκείνη της Αμαλιάδας να είναι βασικές υποψήφιες για το τελευταίο «εισιτήριο» για τα πλέι οφ.

Πιθανότητες για την 8η θέση, την τελευταία που οδηγεί στα πλέι οφ, έχει θεωρητικά και ο Απόλλων Πάτρας, όμως για να τα καταφέρει θα πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (10/5, 16:45) και ταυτόχρονα να ηττηθούν τόσο ο Κόροιβος εντός έδρας από τον Κολοσσό, όσο και ο ΚΑΟΔ στην Δράμα από την ΑΕΚ.

Ως εκ τούτου, το πλασάρισμα στις θέσεις 4-8 της κανονικής περιόδου αναμένεται να κριθεί στις σημερινές αναμετρήσεις Ρέθυμνο - Άρης, ΚΑΟΔ - ΑΕΚ και Κόροιβος - Κολοσσός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει σήμερα τον Πανελευσινιακό έχει κλειδώσει την πρωτιά, ενώ  δεύτερος είναι ο Παναθηναϊκός και τρίτος ο ΠΑΟΚ. Αντίστοιχα, γνωστές είναι και οι ομάδες που υποβιβάζονται στην Α2, ο Πανελευσινιακός και ο Πανιώνιος.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (26ης):

Σάββατο 9 Μαΐου

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 17:00
Πανιώνιος – ΑΕΝΚ 17:00
Ρέθυμνο-Άρης  17:00
Κόροιβος-Κολοσσός  17:00
ΚΑΟΔ - ΑΕΚ 17:00
Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός 19:00

Κυριακή 10 Μαΐου
Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας 16:45