X

Ο Σπανούλης «τρόμαξε» τους παίκτες της Ρεάλ

Οι Ισπανοί δηλώνουν έτοιμοι για μία σκληρή μάχη. Πώς περιμένουν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στον τελικό.

Ant1news

Αποφασισμένοι να σηκώσουν το τρόπαιο μέσα στο «σπίτι» τους και να πάρουν ρεβάνς από τον Ολυμπιακό για τον χαμένο τελικό του Λονδίνου, δηλώνουν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρούντι Φερνάντεθ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στον τελικό, εδώ στη Μαδρίτη με τον κόσμο μας. Είναι ευκαιρία για μας και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έχουμε αυτοπεποίθηση, ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα μαχητική, που παίζει δυνατά από την αρχή ως το τέλος. Έχει μεγάλη σημασία να παίξουμε καλή άμυνα, ακόμη καλύτερη σε σχέση με τον ημιτελικό.

Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να κατακτήσεις αυτόν τον τίτλο. Για μας είναι η τρίτη συνεχής παρουσία μας σε τελικό και αυτή τη φορά θέλουμε τον τίτλο».

Αντρές Νοτσιόνι: «Τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ συγκροτεί πολύ καλά ρόστερ και συνεργάζεται με πολύ καλούς παίκτες, στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο. Εύχομαι να μείνει στην Μαδρίτη αυτή τη φορά. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάθε διοργάνωση, κάθε τελικός».

Για τον Ολυμπιακό είπε: «Ο αντίπαλός μας έχει παίξει με τον ίδιο τρόπο για ολόκληρη τη σεζόν. Παίζουν με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι για αυτό. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Πρέπει να παίξουμε γιατί χρειάζεται να ταιριάξουμε με το σωματικό τους παιχνίδι, αλλά και να μην παίξουμε αυτό το παιχνίδι στο οποίο μπορούμε να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Να μην επιτρέψουμε στην σκληρότητά τους να σταματήσει το παιχνίδι που θέλουμε να κάνουμε».

O Νοτσιόνι συνέχισε για τον Ολυμπιακό: «Έχουν πολύ γρήγορους ψηλούς και εξαρτώνται πολύ απ' το τι μπορούν να πράξουν τα γκαρντ στο pick 'n' roll. Οι ψηλοί υποθέτω πως θα έχουν ρόλο να κόβουν προς το καλάθι και ο Πρίντεζης να ανοίξει το γήπεδο, να παίξει στο low post και να πηγαίνει προς το καλάθι από τη θέση "4". Ο Ολυμπιακός είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα, όπως είμαστε και εμείς. Γι' αυτό βρισκόμαστε και οι δύο στον τελικό. Ελπίζω να είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, που θα κερδίσει η Ρεάλ».

Γιόνας Ματσιούλις: «Θα είναι ένας τελικός, αλλά θα πρέπει να έχουμε την ίδια συγκέντρωση και επιθυμία, όπως στον ημιτελικό. Εκεί, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε. Αύριο θα πρέπει να το επαναλάβουμε. Είναι ένα παιχνίδι και γι' αυτό δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε για να μετανιώνουμε μετά. Ήταν καλό που η Φενέρ μείωσε μέχρι τους 9 πόντους. Δεν ήταν εύκολη νίκη. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε αν ήμασταν καλοί. Θα πρέπει να είμαστε φουλ συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά. Πιστεύω αύριο στο γήπεδο, ο κόσμος θα είναι 50-50. Ξέρω πόσο τρελοί είναι οι Έλληνας οπαδοί και ξέρω πόσο αγαπούν την ομάδα τους. Είχε πει χθες, πως μπορείς να νικήσεις με την επίθεση ένα-δύο παιχνίδια, αλλά η άμυνα δίνει τίτλους. Και έτσι αύριο, θα πρέπει να έχουμε την ίδια συγκέντρωση στην άμυνα».