X

Αντίστροφη μέτρηση για τους τελικούς των "αιωνίων"

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους ενόψει του πρώτου αυριανού τελικού στο ΣΕΦ.

Ant1news



Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος επιδιώκουν να κάνουν την Κυριακή (19:30) ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που «μονομαχούν» στο ΣΕΦ, στον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι», που θέλουν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα έδρας, θα αγωνιστούν χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά δεν αντιμετωπίζουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα, ενώ οι «πράσινοι» - πλην των γνωστών απουσιών του Παππά και του Γκιστ - θα στερηθούν επίσης τις υπηρεσίες του Μπατίστα, που δεν συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση του «τριφυλλιού».

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, ενώ σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, συναντήθηκε με τις διοικήσεις των «αιωνίων», ζητώντας τους να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά.

«Έγινε μία διεξοδική, πολιτισμένη και πιστεύω παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων ομάδων στο μπάσκετ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Δύο ομάδες που έχουν τιμήσει τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρώτο που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, πάντα με γνώμονα την αυστηρή τήρηση των νόμων και των κανονισμών και της ισονομίας απέναντι σε όλους», ανέφερε ο κ. Κοντονής.

«Σε αυτό που συμφωνήσαμε όμως όλοι είναι το εξής: ότι πρέπει αν τηρηθούν οι κανονισμοί και ο νόμος με αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση. Από την πλευρά της Πολιτείας θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, η Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της και αν υπάρχουν –που εύχομαι να μην υπάρξει- οποιαδήποτε παρεκτροπή, η τιμωρία θα είναι αυστηρότατη», προειδοποίησε, πάντως, ο Υφυπουργός Αθλητισμού.