X

MVP ο Χαραλαμπόπουλος, στην καλύτερη 5άδα και ο Παπαγιάννης

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βραβεύθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων.

Ant1news

Πολυτιμότερος παίκτης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 αναδείχθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. «Δεν έχω νιώσει καλύτερα στη ζωή μου. Είναι μεγάλο πράγμα να κερδίζεις το Πανευρωπαϊκό. Ελπίζω να έχουμε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον», δήλωσε συγκινημένος ο άσος του Παναθηναϊκού.

Ο ηγέτης της Εθνικής μας ομάδας τόνισε πως η «γαλανόλευκη» έδειξε χαρακτήρα και έδειξε μπασκετικό θράσος. Ευχήθηκε ανάλογη επιτυχία και στην Εθνική Ανδρών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μακάρι κι η Εθνική Ανδρών να πάρει το χρυσό. Μας πήρε χθες ο Ζήσης να μας ευχηθεί καλό παιχνίδι και καλή τύχη».

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πήγε μετά τη λήξη του τελικού στον πάγκο της Εθνικής Τουρκίας για να συγχαρεί τους αντιπάλους. «Σκέφτηκα ότι αυτό είναι το σωστό, να πάω στον πάγκο της Τουρκίας και να τους δώσω συγχαρητήρια. Πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Έτσι γίνεται», σχολίασε αργότερα.

Δύο ήταν τα μέλη της χρυσής ελληνικής ομάδας που επελέγησαν στην καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης. Εκτός από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Γιώργος Παπαγιάννης, επιβραβεύθηκε για τις εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι δύο Έλληνες διεθνείς πλαισιώθηκαν στην πολυτιμότερη 5άδα από τον Τούρκο Κορκμάζ, τον Βόσνιο Άτις και τον Λιθουανό Βάρνας.