X

Έτσι θα προκριθεί η Εθνική μπάσκετ στην Ολυμπιάδα του Ρίο

Τρία προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν με την συμμετοχή 18 ομάδων. Διαβάστε τους πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής μας.

Ant1news

Διευκρινίσεις έδωσε η FIBA αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των προολυμπιακών τουρνουά, που θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι και θα δώσουν τρία ακόμη εισιτήρια για την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Καμίλ Νόβακ, έδωσε σήμερα ορισμένες πληροφορίες για να λυθούν ορισμένες από τις απορίες που υπήρχαν: Στα τέλη Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι οικοδέσποινες των Προολυμπιακών Τουρνουά. Δεν υπάρχει περιορισμός για το πού θα φιλοξενηθούν. Μπορεί, για παράδειγμα, να γίνουν και τα τρία στην Ευρώπη. Θα γίνει κλήρωση για τις ομάδες που θα συμμετέχουν σε κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά. Έτσι, για παράδειγμα, οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν θα είναι όλες μαζί, αλλά μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε Προολυμπιακό Τουρνουά.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστές οι 12 από τις 18 ομάδες που θα λάβουν μέρος στα προολυμπιακά τουρνουά. Από την Ευρώπη θα συμμετέχουν σίγουρα, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία και Σερβία. Από την Αμερική θα λάβουν μέρος Καναδάς, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο, από την Αφρική Αγκόλα, Τυνησία και Σενεγάλη και από την Ωκεανία η Νέα Ζηλανδία.

 Μέχρι τώρα την πρόκριση στην Ολυμπιάδα έχουν εξασφαλίσει οι ΗΠΑ (ως παγκόσμια πρωταθλήτρια) και η Βραζιλία (ως διοργανώτρια), ενώ πέραν των τριών θέσεων που θα προκύψουν από τα προολυμπιακά τουρνουά, απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίνονται οι δύο πρώτοι του Ευρωμπάσκετ (Ισπανία και Λιθουανία), ο νικητής Αφρομπάσκετ (Νιγηρία), ο πρώτος και ο δεύτερος των Παναμερικανικών Αγώνων (Βενεζουέλα και Αργεντινή), ο πρωταθλητής Ασίας και ο πρωταθλητής Ωκεανίας (Αυστραλία).

Η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των τριών προολυμπιακών τουρνουά είναι το χρονικό διάστημα από 5 έως 10 Ιουλίου και η χώρα μας ενδέχεται να διεκδικήσει την διεξαγωγή ενός εξ αυτών.