X

“Σφραγίζει” την πρόκριση απόψε ο Παναθηναϊκός

Μια νίκη μακριά από την πρόκριση από το Top16 είναι ο Παναθηναϊκός και θα επιχειρήσει να την τελειώσει απόψε, την βραδιά που η Euroleague τιμά τον Διαμαντίδη.

Ant1news

«Ζωντανός» στο κυνήγι της κατάληψης της 2ης θέσης του 5ου ομίλου παραμένει ο Παναθηναϊκός και στο πλαίσιο της 13ης και προτελευταίας αγωνιστικής στη φάση των «16» της Euroleague, υποδέχεται απόψε (21:45) την κροατική Τσεντεβίτα σε έναν αγώνα που θα τιμηθεί από τη διοργάνωση ο Δημήτρης Διαμαντίδης για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Οι «πράσινοι» φιλοξενούν στο ΟΑΚΑ την ομάδα που... δυσαρέστησε πριν μία εβδομάδα την πρωτοπόρο του 5ου ομίλου, Φενέρμπαχτσέ. Η Τσεντεβίτα υποχρέωσε σε ντροπιαστική ήττα με 89-59 το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, η οποία ήταν μόλις η 2η για τον τουρκικό σύλλογο σε 12 αγώνες στη φάση των «16». Οι «πράσινοι» ισοβαθμούν στη 2η θέση με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά η ρωσική ομάδα έχει το πλεονέκτημα.

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς στη σύνθεσή του, αφού ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε. Ακόμα, ο Μαρκίζ Χέινς, που είχε τενοντίτιδα, ο Κούζμιτς και ο Παπαγιάννης, που ταλαιπωρήθηκαν από διαστρέμματα, αλλά και ο Μποχωρίδης, που είχε πρόβλημα στο δάχτυλο του ποδιού του, προπονήθηκαν χωρίς ενοχλήσεις και υπολογίζονται για τον σημερινό αγώνα.

Τα εισιτήρια για τον αποψινό αγώνα έχουν γίνει ανάρπαστα, λόγω της επικείμενης βράβευσης του αρχηγού της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος βάζει... τελεία στην καριέρα του με την ολοκλήρωση της σεζόν.