X

Στους τελικούς του NBA οι Κλίβελαντ Καβαλίερς

Νίκησαν τους Ράπτορς στο Τορόντο στον έκτο αγώνα της σειράς και πήραν την πρόκριση. Έγραψε ιστορία ο ΛεΜπρον Τζέιμς.

Ant1news

Στους τελικούς του NBA, προκρίθηκαν οι Καβαλίερς. Στον έκτο ημιτελικό, η ομάδα του Κλίβελαντ επικράτησε 113-87 των Ράπτορς στο Τορόντο, σημείωσε την τέταρτη νίκη στη σειρά των αγώνων (4-2) και για δεύτερη σερί χρονιά θα είναι παρούσα στους τελικούς της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή των αναμετρήσεων Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Οκλαχόμα Θάντερ.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς σημείωσε 33 πόντους, ενώ είχε ακόμη 11 ριμπάουντ και έξι ασίστ. Όσον αφορά στους Ίρβινγκ και Λαβ είχαν 30 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο δεύτερος είχε και 12 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λόουρι πέτυχε 35 πόντους για τους Ράπτορς.

Η πρόκριση των Καβαλίερς στους τελικούς του NBA, έδωσε την ευκαιρία στον ΛεΜπρον Τζέιμς να πετύχει ένα ακόμη ρεκόρ. Ο 31χρονος σμολ φόργουορντ, έγινε ο όγδοος παίκτης των τελευταίων 50 ετών στο NBA, που φτάνει για έκτη σερί χρονιά στους τελικούς της διοργάνωσης. Στη σχετική λίστα βρίσκονται οι Μπιλ Ράσελ, Σαμ Τζόουνς, Κ.Σ. Τζόουνς, Σατς Σόντερς, Τομ Χέινσον, Φρανκ Ράμσεϊ και Μπομπ Κούζι.

 

Επίσης, ο ΛεΜπρον Τζέιμς μαζί με τον Ντένις Ρόντμαν είναι οι μοναδικοί παίκτες στην ιστορία του NBA που φτάνουν σε έναν τελικό τουλάχιστον τρεις φορές με δύο διαφορετικές ομάδες. Ο Τζέιμς με τους Μαϊάμι Χιτ και Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ ο Ρόντμαν με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τους Σικάγο Μπουλς.

Παράλληλα, οι Καβαλίερς έγιναν η τέταρτη ομάδα που επιστρέφει σε τελικούς, αφού είχαν ηττηθεί εκεί την προηγούμενη σεζόν.