X

Στην Βαλένθια ο Γιάνκοβιτς

Μετά από τρεις σεζόν στον Παναθηναϊκό, στα 26 χρόνια του ο Γιάνκοβιτς επέλεξε να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού για δεύτερη φορά.

Ant1news

Στη Βαλένθια θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (1990, 2.02). Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και ανακοινώθηκε από την ισπανική ομάδα.

Μετά από τρεις σεζόν στον Παναθηναϊκό, στα 26 χρόνια του ο Γιάνκοβιτς επέλεξε να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2008-09, όταν είχε φορέσει τη φανέλα της Μέγκα Λεκς (πρώην Μέγκα Βιζούρα ιδιοκτησίας του διάσημου ατζέντη Μίσκο Ραζνάτοβιτς) υπό μορφή δανεισμού από τον Πανιώνιο. Ο Γιάνκοβιτς θα είναι ο 5ος Έλληνας που φορά τη φανέλα των «νυχτερίδων», μετά τους Παναγιώτη Λιαδέλη, Δήμο Ντικούδη, Βαγγέλη Σκλάβο και Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Στη διεκδίκηση του Γιάνκοβιτς είχε μπει δυναμικά και η Λαμποράλ Κούτσα αναζητώντας διάδοχο για τη θέση του Άνταμ Χάνγκα, με τη Βαλένθια όμως να κινείται πιο αποφασιστικά. Η ισπανική ομάδα προέρχεται από μία εκπληκτική σεζόν στη Liga Endesa και στο EuroCup, με τον Πέδρο Μαρτίνεθ να «χτίζει» ένα αξιόμαχο σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα σεζόν στις διοργανώσεις που θα συμμετέχει.