X

Βασιλακόπουλος: όχι στην Ξάνθη, λόγω μουσουλμανικής μειονότητας

“Φωτιές” άναψε η δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ant1news

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Η γιορτή του τελικού του Κυπέλλου εξελίσσεται σε “μαύρη σελίδα” για το ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο.

Η Ξάνθη είχε ζητήσει να φιλοξενήσει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη, αλλά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απέρριψε την πρόταση της, με μια πρωτοφανή δήλωση του Προέδρου της… που άναψε φωτιές. «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας», δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του δημάρχου Ξάνθης, ενώ όλη η πόλη έχει ξεσηκωθεί με τη δήλωση του Προέδρου της ΕΟΚ. «Θα την χαρακτήριζα επιεικώς απαράδεκτη την δήλωση, η οποία βέβαια αποτελεί και ύβρη αλλά μας μαύρισε την ψυχή μας. Μας ξεσήκωσαν όλους και είναι λογικό να μας ξεσηκώνουν όταν γίνονται τέτοιες δηλώσεις», είπε ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Μάλιστα, η υπόθεση τέθηκε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η οποία με ψήφισμα της καλεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να οριστεί ο τελικός στην Ξάνθη. «Θεωρούμε πρωτοφανές αθλητικός παράγοντας να διαχωρίζει τους Έλληνες πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμά του. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά σε όλη την ελληνική Επικράτεια και ιδιαίτερα στην Ξάνθη και σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει η θρησκευτική ταυτότητα τη συμπεριφορά και τη στάση των πολιτών απέναντι στα αθλητικά δρώμενα», υπογραμμίζει.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου, χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε το γήπεδο, με το κλειστό της Λάρισας και του ΟΑΚΑ να είναι υποψήφια.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και η αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Άννα Καραμανλή, έκαναν λόγο για μια ατυχέστατη δήλωση και τόνισαν ότι τέτοιες δηλώσεις ξεπερνούν τα όρια του αθλητισμού και όχι μόνο δεν διευκολύνουν, αλλά είναι πιθανό να εγείρουν ζητήματα εκ του μη όντος.