X

Κύπελλο μπάσκετ: στο Αλεξάνδρειο ο τελικός

Πώς επελέγη τελικώς το «Nick Galis Hall». Ποιες εναλλακτικές απορρίφθηκαν από την Αστυνομία, μετά τον σάλο από τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου.

Ant1news

Στο «Nick Galis Hall» θα διεξαχθεί τελικά ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη.

Η …ανατροπή σε ότι αφορά την έδρα του αγώνα, συντελέστηκε το μεσημέρι, σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο φιναλίστ και αξιωματικών της Αστυνομίας, υπό την βαριά σκιά των δηλώσεων του Γιώργου Βασιλακόπουλου για τα αίτια που οδήγησαν στον αποκλεισμό της Ξάνθης, ως τόπου διεξαγωγής του τελικού.

Αν και τα βασικότερα ενδεχόμενα ήταν η διεξαγωγή του τελικού στη Λάρισα ή στο κλειστό του ΟΑΚΑ, οι εμπλεκόμενες πλευρές αποδέχθηκαν τελικώς την πρόταση του Άρη και η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, με την συγκατάθεση και της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία νωρίτερα δεν άναψε «πράσινο φως» για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα, ενώ οι πράσινοι δεν επέμειναν για την λύση του ΟΑΚΑ.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα μοιραστούν τα εισιτήρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε ομάδα δεν αναμένεται να πάρει περισσότερα από 1.200 εισιτήρια.